Site logo
10 iulie 2024

Neatenție din partea unui IDM din stația Crivadia, de pe secția de circulație feroviară 202, care traversează Valea Jiului. Din fericire, greșeala a fost observată la timp și nu s-a întâmplat nici grav.

Incidentul s-a petrecut duminică la primele ore ale dimineții. La ora 5:20, impiegatul de mișcare de serviciu din halta de mișcare (HM) Crivadia nu a respectat dispoziția operatorului RC cu privire la încrucișarea a două trenuri de rang diferit și a expediat trenul 2702 spre stația Merișor pe firul II, firul I fiind închis permanent pentru lucrări. Pentru reluarea circulației, trenul a fost retras în HM Crivadia, se arată într-o notă internă de luni a Sucursalei Regionale de Căi Ferate Timișoara.

Trenul Regio 2702, operat de SNTF CFR Călători, plecase la ora 3:38 din Simeria, având ca destinație finală stația CF Petroșani 6:15. Din cauza acestor bâlbâieli din halta Crivadia au întârziat două trenuri de călători, cu peste 70 de minute.

Cum eroarea a fost depistată la timp, incidentul nu s-a transformat într-un accident feroviar și nimeni nu a avut de suferit, cu excepția pasagerilor din cele două trenuri, care au ajuns mai târziu la destinație.


reconversie profesională la Tarom cursuri de calificare la CENAFER angajări la Thales Systems


Incidentul grav din 2022 de la Mogoșoaia

Sigur, cei mai mulți IDM de la CFR SA își fac treaba în mod exemplar, însă situația de la Crivadia nu este, din păcate, una singulară. Club Feroviar a relatat cum un accident feroviar a fost evitat în ultimul moment între stațiile Pajura și Mogoșoaia de pe Magistrala 700 București-Urziceni.

Incidentul feroviar produs la data de 17.09.2022, ora 05:53, pe raza de activitate a Sucursalei Regionale CF București, între PM Pajura și stația CFR Mogoșoaia, a fost investigat de AGIFER, care la începutul anului trecut a publicat Raportul final.  Concret, impegații de mișcare au dispus expedierea trenului de călători R7915, din PM Pajura spre stația CF Mogoșoaia pe linia ocupată cu trenul de călători R7032, ambele trenuri aparținând operatorului de transport feroviar SNTFC CFR Călători SA. În urma acestui incident, doi IDM au fost sancționați disciplinar.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Share