Site logo
23 septembrie 2021

Ileana Ștefan, Chief Human Resources Officer (CHRO) la GRAMPET Group, cu responsabilități de coordonare la nivelul întregului grup prezent în acest moment în 10 țări europene, a identificat, într-o postare pe pagina propie de facebook, patru motive pentru a munci în industria feroviară.

Căile ferate sunt vitale pentru orice societate dezvoltată, în sensul în care contribuie la buna fucționare a unei țări zi de zi. Nu vorbim doar despre o cale ferată din România sau de oriunde din lume, ci de o întreagă Industrie, o industrie care angajează și responsabilizează mii de oameni, în același timp, cu roluri variate, ca într-un sistem perfect și perfectibil ceas de ceas.

Motivele pentru a aspira la una dintre meseriile de pe Calea Ferată sunt multe, dar, în iureșul nostru zilnic, uităm să ne oprim preț de o secundă asupra lor (ne raportăm și la angajați, și la angajatori).

Vorbim despre o cerere crescută a nevoii de a reduce poluarea și emisiile dăunătoare, despre un viitor strălucit datorată proiectelor de modernizare a căilor ferate, despre posibilitatea de a vedea țara, întreaga țară călătorind în interiorul ei, chiar în orele de program. Aici, practic există un dublu avantaj. Și nu în ultimul rând o varietate absolută pe care această industrie o poate oferi, în contextul în care există un număr mare de roluri disponibile în sector, de la servicii pentru clienți, mecanici de locomotivă și șefi de tren până la ingineri și roluri suport.

Patru motive pentru a munci în industria feroviară identificate de Ileana Ștefan, CHRO la GRAMPET Group

Căile ferate contribuie la menținerea funcționării României și joacă un rol cheie în viața de zi cu zi a țării. Industria căilor ferate angajează mii de oameni într-o gamă largă de roluri variate.

Fie că este vorba de servicii pentru clienți sau de posturi de inginerie la nivel înalt, calea ferată poate reprezenta o carieră interesantă și plină de satisfacții.

Nu sunteți sigur dacă o slujbă feroviară ar fi pentru dumneavoastră?  Iată câteva motive pentru care munca în acest sector merită:

  1. Cerere crescută

Cu o creștere tot mai mare a nevoii de a reduce poluarea și emisiile dăunătoare, este probabil că și mai mulți clienți vor fi încurajați atât de politicile interne cât și de legislație să utilizeze trenurile în următorii câțiva ani.

  1. Un viitor strălucit

O dată cu începerea inevitabilă în următorii ani a evoluției și poate cea mai mare din lunga istorie a sectorului feroviar datorată proiectelor de modernizare a căilor ferate ce vor trebui să aibă loc pentru a putea face față atât cerințelor legislative viitoare privind emisiile, cât și cerințelor pieții, de a reduce timpul pe acest mijloc de transport mai economic, fapt ce ar avea un impact semnificativ asupra economiei României pe termen lung. Astfel, infrastructura feroviară din România va trebui fără amânare să fie îmbunătățită în următorii ani, aducând cu sine necesitatea a zeci de mii de locuri de muncă îmbunătățite/evoluate și va susține și o serie de roluri noi, făcând necesari profesioniști calificați pentru ca acest lucru să se întâmple.

  1. Vedeți țara

Unul dintre avantajele multor joburi feroviare este faptul că vă permit să cunoașteți țara ca parte a muncii dumneavoastră. Serviciile feroviare se desfășoară pe tot teritoriul României, iar în special persoanele care lucrează în trenuri au șansa de a vedea orașele și peisajele frumoasei noastre țări. Cei destul de norocoși să lucreze alături de colegii din GFR – Grup Feroviar Român și în alte companii ale grupului Grampet ar putea avea, de asemenea, ocazia de a vedea și alte țări în care ducem sau din care preluăm mărfurile clienților noștri.

  1. Varietate

Nu în ultimul rând aș vrea să menționez un alt plus semnificativ al sectorului feroviar, și anume varietatea absolută pe care industria o poate oferi. Există un număr mare de roluri disponibile în sector, de la servicii pentru clienți, mecanici de locomotivă și șefi de tren până la ingineri și roluri suport. Astfel, o șansă mai mare de a găsi o poziție care să se potrivească setului dumneavoastră de competențe și background. Există zeci de mii de angajați în sectorul feroviar și conex acestuia, și datorită varietății pe care industria o oferă, sunt șanse mari să aveți abilitățile și experiența pentru a deveni unul dintre aceștia, iar noi în cadrul companiilor grupului Grampet vă oferim posibilități de calificare și dezvoltare, a prezentat și susținut Ileana Ștefan, CHRO la Grampet Group, în postarea de pe pagina sa de Facebook.


GRAMPET Group este cel mai mare grup feroviar privat din România şi din Europa de Sud-Est. Înfiinţat în 1999, Grupul Grampet include mai multe companii cu activităţi în toate sectoarele de cale ferată, de la transportul de mărfuri, fabricarea materialului rulant şi reparaţii până la management logistic. Grupul Grampet reuneşte programe complexe pentru dezvoltarea şi modernizarea companiilor-membre şi este responsabil pentru controlul strategic al tuturor diviziunilor sale. În ultimii ani, grupul şi-a extins activitatea şi în prezent oferă servicii în România, Bulgaria, Ungaria, Germania, Austria, Serbia, Muntenegru, Ucraina şi Republica Moldova.

Grampet deţine cel mai mare operator privat feroviar din România, Grup Feroviar Român și companiile Electroputere VFU Pașcani, RELOC Craiova și REVA Simeria.

În Bulgaria, grupul îşi desfăşoară activitatea prin Bulgarian Railway Company, iar în Ungaria prin Train Hungary, reuşind astfel să furnizeze servicii integrate de transport şi logistică clienţilor săi.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Share