Slide Slide


PARTENERI:

Încă un tren care depășește gara, fără să oprească

By

Un tren de călători a depășit vineri dimineață semnalul de oprire în gara Verești -Suceava, acesta fiind încă un incident grav de siguranța circulației dintr-un șir mai lung de incidente la compania CFR Călători condusă de Traian Preoteasa. Încă un tren care depășește gara, fără să oprească.

Surse din rândul călătorilor acestui tren au informat că IR 1752 nu a reușit să oprească în gară, depașind-o, după care a manevrat înapoi garnitura. Informațiile privitoare la cauzele situației sunt contradictorii, iar oficialii CFR Călători și cei ai CFR SA nu au comentat situația până la ora realizării articolului. În timp ce unele surse au menționat un defect al locomotivei pe partea de frânare, alte surse au susținut că frânarea a fost imposibilă din cauza unor scurgeri de ulei de rapiță dintr-o cisternă pe calea ferată.

Întârzieri mari la trenul care depășește gara

Cert este că trenul a ajuns la Dolhasca cu o întârziere de 120 minute. Nu e singurul incident de acest fel la compania condusă de Traian Preoteasa. În data de 31 august 2023, pe raza Regionalei CFR Craiova, trenul IR 1597 operat de CFR Călători a trecut prin stația Olteni fără să oprească, cu toate că avea oprire prin livret, după cum a relatat aici Club Feroviar. Trenul s-a oprit în câmp, după depășirea incintei stației Olteni.

Nu este singurul incident de acest fel. Pe 9 iunie 2023, trenul de călători R 5007 nu a oprit în stația Chitila, deși ar fi trebuit, potrivit graficului de circulație, așa cum a scris Club Feroviar. După câțiva kilometri, mecanicul de locomotivă al SNTFC CFR Călători și-a dat seama de greșeală, așa că a oprit și probabil a așteptat instrucțiuni. Ulterior a băgat locomotiva „în marșarier”, ca să bifeze și acea oprire, dând cu spatele.

Folosim cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența pe site-ul nostru. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.

Share