Slide Slide Slide


PARTENERI:

InnoTrans 2022. Ce evoluții vor fi pe piața feroviară în următorii cinci ani

By

Compania Roland Berger a lansat la InnoTrans 2022 al nouălea studiu mondial al pieței feroviare. Studiul este comandat de UNIFE, Asociația Europeană a Industriei Feroviare.

Studiul conține previziuni care arată că piața feroviară va obține o creștere bună pe termen lung în perioada 2025-2027. Piața feroviară mondială va experimenta o rată medie anuală de creștere de 3,0% până în 2027, atingând un volum global de piață de 211 miliarde de euro între 2025 și 2027. Cele mai mari rate de creștere sunt prognozate în piețele relativ mici din Orientul Mijlociu și Europa de Est vor fi creșteri de 7,1% și, respectiv 6,1%. Cu toate acestea, piețele mai mature ca Europa de Vest, Asia Pacific și NAFTA vor crește semnificativ și, prin urmare, vor reprezenta cea mai mare parte a creșterii absolute. „După perioade tulburi din timpul pandemiei de COVID-19, industria feroviară și-a demonstrat rezistența la șocurile globale”, a declarat Henri Poupart-Lafarge, președinte al UNIFE și președinte și CEO Alstom.

„Acum, în ciuda provocărilor economice și geopolitice continue, piața feroviară mondială va continua să prospere. Se așteaptă să-și revină din mica sa încetinire și să atingă o creștere pe termen lung de 3,0% pe an, atingând un volum total de piață de aproape 211 de miliarde de euro pe an în perioada 2025-2027. Cu toate acestea, această piață în continuă creștere ar trebui să fie deschisă tuturor furnizorilor pentru a permite sisteme feroviare cu adevărat eficiente. Prin urmare, este nevoie de o acțiune politică puternică pentru a obține condiții echitabile pe piața feroviară mondială.”

Potrivit studiului, investiții considerabile în infrastructură și controlul feroviar au fost întreprinse în Asia Pacific (de exemplu în China), precum și în Europa de Vest (de exemplu, Germania și Franța), crescând cu 1,6% și, respectiv, 4,1%. Piața serviciilor a înregistrat o rată de creștere constantă în ultimii doi ani, care a fost determinată în special de o creștere a bazelor instalate de material rulant și infrastructură. O mare parte din creșterea înregistrată este legată de progresele înregistrate în infrastructură.

De la ultimul studiu, cantitatea de șină aflată în funcțiune în prezent a crescut cu aproximativ 39.000 km, în principal pe liniile principale și de foarte mare viteză. Acest lucru a adus infrastructura totală de căi ferate la nivel mondial la peste 1,7 milioane km de căi urbane și interurbane. Majoritatea kilometrilor de cale suplimentare au fost așezați în regiunea Asia Pacific, deoarece China și-a accelerat planul de dezvoltare a infrastructurii, iar India a început să-și extindă coridoarele principale și de transport de marfă.

Folosim cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența pe site-ul nostru. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.

Share