Site logo
6 aprilie 2020
întâlnire Ludovic Orban-patronatele din transporturi bugetele societăților feroviare contractele de servicii publice bugetul CFR Călători rectificat Strategia de dezvoltare a infrastructurii feroviare rectificare bugetară exproprieri pentru calea ferată banii de la Strabag Departamentul pentru infrastructurăîntâlnire Ludovic Orban-patronatele din transporturi bugetele societăților feroviare contractele de servicii publice bugetul CFR Călători rectificat Strategia de dezvoltare a infrastructurii feroviare rectificare bugetară exproprieri pentru calea ferată banii de la Strabag Departamentul pentru infrastructură

O întâlnire Ludovic Orban-patronatele din construcții este programată să înceapă la Palatul Victoria, în încercarea de a rezolva probleme punctuale cu care se confruntă acest sector.

întâlnire Ludovic Orban-patronatele din transporturi bugetele societăților feroviare contractele de servicii publice bugetul CFR Călători rectificat Strategia de dezvoltare a infrastructurii feroviare rectificare bugetară exproprieri pentru calea ferată banii de la Strabag Departamentul pentru infrastructură

”Ora 14,00. Participare la consultări cu reprezentanții companiilor din sectorul construcțiilor – Palatul Victoria”, se menționează în programul prim ministrului Ludovic Orban pentru luni, 6 aprilie 2020.

Întâlnire Ludovic Orban-patronatele din construcții. Se cere finanțarea lucrărilor

Într-o intervenție telefonică la Digi24, directorul general al Federației Patronatelor Societăților din Construcții, Adriana Iftime, a prezentat principalele solicitări adresate Executivului.

În primul rând, ea a menționat cererea de stimulare a investițiilor în această perioadă, dar și după depășirea crizei. Dar cea mai importantă solicitare a constructorilor este asigurarea finanțării. ”Beneficiarii să asigure finanțarea pentru lucrările începute și pentru lucrările care sunt în faza de licitație”, a spus ea și a menționat că în unele zone sunt întârzieri din cauza faptului că funcționarii care trebuie să facă plățile sunt în concediu sau în șomaj tehnic.

Nu în ultimul rând, oficialul FPSC a solicitat autorităților să creeze condiții pentru asigurarea cu materiale a șantierelor, pentru transport.

Constructorii s-au întâlnit și cu Lucian Bode

În urmă cu zece zile, constructorii au discutat și cu ministrul Transporturilor, Lucian Bode, în cadrul unei videoconferințe.

Ministrul a precizat că știe că industria din domeniu poate avea unele carențe de funcționare privind aprovizionarea cu materiale, dar i-a asigurat pe constructori că la nivelul ministerului s-au luat măsurile necesare astfel încât transportul și aprovizionarea să se facă cu regularitate.

”Precum bine știți, am rezolvat situația transportului de marfă necesar și sectorului de construcții, astfel încât acesta să se desfășoare în continuare cu celeritate. Am purtat discuții cu omologii mei din statele europene pentru crearea de culoare de tranzit pentru toate transporturile de mărfuri care impactează inclusiv cu domeniul dumneavoastră de activitate. Știu că e posibil să întâmpinați probleme de ordin economic, dar prin măsurile pe care Guvernul le ia, veți putea trece cu bine această perioadă grea pentru întreaga industrie din România. Mai devreme sau mai târziu această criză se va termina. Prin accelerarea marilor proiecte de infrastructură vom avea șansa să recuperăm rapid decalajele acumulate. Ținta mea actuală este să finalizăm cât mai repede obiectivele aflate în diverse stadii de execuție, dar și lansarea de noi proiecte majore de infrastructură”, a spus la vremea respectivă ministrul Lucian Bode.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Share