Site logo
9 iunie 2020
Integral Consulting R&D (InteCo) - consultanță, proiectare-cercetare-dezvoltare-inovare

Integral Consulting R&D (InteCo) - consultanță, proiectare-cercetare-dezvoltare-inovareIntegral Consulting R&D – InteCo este o societate comercială, IMM, specializată în consultanță, proiectare-cercetare-dezvoltare-inovare, autorizată de Autoritatea Feroviară Română (AFER, 2005) și atestată de Ministerul Educației și Cercetării (Decizia ANCS nr. 9719/18.08.2006).

Domenii de excelență:

 • Livrare proiecte originale și echipamente complete configurate și testate pentru fiecare aplicație, pentru modernizări material rulant prin implementare telecomandă radio, calculator de bord (hardware&software aplicație) si sisteme diagnoză, comenzi integrate pentru tracțiune și frânare, protecție antipatinaj/antiblocaj etc.

Integral Consulting R&D – consultanță, proiectare-cercetare-dezvoltare-inovare

Expertiză în domeniu:

 • Proiecte pentru noi tipuri de locomotive fabricate la 23 August / FAUR (locomotive CFR și export RDG, PKP, Syria, China si alte 20 țări
 • Primele locomotive cu telecomandă din România (Brevet Invenție nr. 126845/2013), urmare a unor licitații organizate de ArcelorMittal Galați (2 buc. în 2005 și 8 buc. în 2008)
 • Primele locomotive electrice cu acumulatori și telecomandă din România pentru ArcelorMittal Galați (colaborări cu România Euroest, 9 locomotive în perioada 2014÷2019)
 • Prima locomotivă Hibrid, cu telecomandă, din România – colaborare cu România Euroest, 2017÷2018
 • Locomotive modernizate, nemotorizate, cu calculator de bord și sistem de frână Knorr-Bremse electropneumatic – colaborare cu Remarul 16 Februarie Cluj: 39 locomotive și 6 rame electrice pentru CFR Călători (2008÷2012) și 20 locomotive CFR Marfă (2008÷2011)
 • Locomotiva LDH 45 MM TMK modernizată, remotorizată, cu calculator de bord – colaborare cu Service FAUR București (2019-2020).
 • Parteneriate cu Cattron, Knorr-Bremse, Selectron, Finder, Gessmann, Siemens, Alstom, Voith etc.
 • Proiectant pentru primele locomotive cu calculator de bord (1991 – Polonia, China); primul tren metrou modernizat, cu comenzi prin calculator, omologat cu AFER.
 • Proiecte de cercetare în domeniul modernizări locomotive, dezvoltare transport și mobilitate durabile.

Programe de cercetare:

 • Coordonator proiecte din programe de cercetare națională: Amtrans (2), Relansin (3), PNCDI (3), Phare – fonduri U.E. (3). Proiecte cu peste 30 parteneri.
 • Propunerea a 29 proiecte în cadrul programelor europene de cercetare (FP6, FP7, IEE, SEE, Eureka, CEE, CIPS, H2020) în parteneriate cu 153 firme de cercetare din 33 țări.
 • Participare și coordonare pachete de lucru în cadrul a 9 proiecte finanțate din programe de cercetare europeană: IEE, FP7 (3 proiecte), Eureka, CEE, SEE și HORIZON 2020 (2 proiecte în derulare).

Distincții:

 • Diplome de excelență acordate de Ministerul Educației și Cercetării
 • Diploma Club Feroviar pentru Excelență în domeniul feroviar, cercetare și inovare 2014
 • Premiul AGIR 2016 în domeniul Ingineriei Transporturilor
 • Premiul Club Feroviar și A.I.F. pentru Excelență în domeniul feroviar, cercetare și inovare 2017.

Integral Consulting R&D (InteCo) - consultanță, proiectare-cercetare-dezvoltare-inovare
Integral Consulting R&D (InteCo) - consultanță, proiectare-cercetare-dezvoltare-inovare
Integral Consulting R&D (InteCo) - consultanță, proiectare-cercetare-dezvoltare-inovare

Date complete de contact găsiți în Catalog Feroviar la pagina Integral Consulting R&D.


Soluția de a te prezenta gratuit companiilor din domeniul feroviar

Catalog Feroviar

În România sunt peste 1000 de companii care au diverse certificări, agremente tehnice sau atestate de furnizori feroviari sau sunt licențiate pentru a face transport feroviar. Pe lângă acestea, alte aproximativ 3-4000 de companii, instituții, organizații, produc și/sau prestează servicii, influențează politic, legislativ, administrativ și/sau executiv domeniul feroviar și cel al transportului urban pe șină.

La începutul lunii aprilie, Catalog Feroviar a inaugurat pe site-ul Club Feroviar rubrica “Industria feroviară românească”. La această categorie orice tip de entitate juridică care activează în domeniul feroviar își poate prezenta produsele sau serviciile într-un articol de promovare publicat gratuit.

Mai multe detalii despre cum puteți beneficia de această ofertă puteți afla din acest articol sau puteți să ne contactați la office@catalogferoviar.ro sau tel: 021 22 44 385.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Share