Slide


PARTENERI:

Ionuț Stroe despre linia ferată de Otopeni: ”E o mândrie pentru noi să oferim aceste facilități”

By
linia ferată de Otopeni

Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, s-a declarat mulțumit de lucrările la linia ferată de Otopeni, în perspectiva Euro 2020, competiție care a fost amânată pentru anul viitor.

linia ferată de Otopeni calea ferată de aeroport
În stația terminus se lucrează la finisaje

”E o mândrie pentru noi să oferim aceste facilități. Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a oferit acel acord cu hotelul (Vienna House – n.red.) în a cărui parcare să se poată continua lucrările. Probabil vor mai fi unele procese, care însă se vor rezolva până la anul. E timp suficient până la anul”, a spus Stroe într-un interviu realizat marți dimineață de Digi 24 lângă stația feroviară de la Aeroportul Henri Coandă.

El a precizat că dacă Euro 2020 ar fi început peste o lună de zile ”am fi fost mult prea la limită cu organizarea”, iar suporterii ar fi călătorit de la aeroport spre București înghesuiți în autobuze. Potrivit ministrului, până în vara anului viitor vor fi gata toate cele trei stadioane (inclusiv Stadionul Giulești, al ceferiștilor) pentru Campionatul European de Fotbal.

Undă verde pentru linia ferată de Otopeni

Încă de la finele săptămânii trecute, au apărut primii muncitori în parcarea hotelului Vienna House din Otopeni, unde urmează să fie montate ultimele pile ale viaductului peste DN1 pe care va trece calea ferată ce va face legătura între Gara de Nord și Aeroportul Henri Coandă.

CITEȘTE și VIDEO GALERIE FOTO Începe montarea ultimilor stâlpi la calea ferată de aeroport

Patronii hotelului contestaseră în instanță decizia de expropriere și, la finele lunii decembrie, avuseseră câștig de cauză. Între timp însă ei s-au înțeles cu oficialii Ministerului Transporturilor, cu care au semnat un protocol ce-i permite constructorului să continue lucrările în ”ograda” lor.

”Luni începem relocarea utilităților – linii electrice de joasă și medie tensiune, rețele de fibră optică, telecomunicații, gaz și alimentare cu apă. La finele lunii mai va fi finalizată această operațiune, astfel încât în ultima săptămână să putem mobiliza instalațiile de forare”, a declarat pentru Club Feroviar inginerul Liviu Trenchea, șeful șantierului de la Otopeni. El a precizat că la finele lunii iulie viaductul va ajunge în dreptul DN1, pe partea stângă cum vii dinspre București.

Ministrul Ionuț Stroe a vizitat șantierul conexiunii feroviare de la Otopeni și săptămâna trecută, alături de ministrul Transporturilor, Lucian Bode, și de Gică Popescu, consilierul premierului.

Folosim cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența pe site-ul nostru. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.

Share