Site logo
1 aprilie 2020
înlocuire macazuri în Gara Constanța ERTMS pe Constanța-București-Predeal curățenie în gările de la malul mării tren suplimentar spre Constanța minivacanța de Pașteînlocuire macazuri în Gara Constanța ERTMS pe Constanța-București-Predeal curățenie în gările de la malul mării tren suplimentar spre Constanța minivacanța de Paște

Două licitații feroviare au fost lansate de CFR SA, pentru înlocuire macazuri în Gara Constanța și pentru consolidarea unei porțiuni de terasament pe Magistrala 800.

înlocuire macazuri în Gara Constanța ERTMS pe Constanța-București-Predeal curățenie în gările de la malul mării tren suplimentar spre Constanța minivacanța de Paște

În sistemul electronic de achiziții publice a fost publicat anunțul de licitație ce are ca obiect ”Lucrări de reparaţie pentru ridicare restricţii de viteză pe aparate de cale – staţia Constanţa, schimbătoarele de cale nr. 2, 4 şi 6”.

Concret, se dorește ridicarea restricţiilor de viteză actuale, prin înlocuirea macazurilor nr. 2, 4 si 6 din Gara Constanţa, tip 49, montate pe traverse din lemn, cu schimbătoare de cale noi, de acelaşi tip, montate pe traverse din beton armat. Aparatele de cale sunt centralizate electrodinamic şi sunt amplasate pe linie dubla electrificată, prevazută cu circuite BLA. Pentru sporirea capacităţii portante a terasamentului, se are în vedere consolidarea platformei căii pe amplasamentul lucrării şi refacerea capacităţii drenante a piatrei sparte.

Ce presupune lucrarea de înlocuire macazuri în Gara Constanța

Ȋn cadrul lucrării este prevăzută înlocuirea unor traverse din beton tip T13, deteriorate în exploatare. Ȋnlocuirea celor trei aparate de cale necesită efectuarea următoarelor operaţii principale: lucrări de amenajare şi consolidare a platformei căii pe amplasamentul aparatelor de cale; lucrări de înlocuire propriu-zisă a macazurilor; lucrări de rectificare a poziţiei aparatelor de cale, atât în profilul în lung, cât şi în plan orizontal; înlocuire traverse T13; încărcarea, transportul şi depozitarea corespunzătoare a materialelor de cale rezultate în urma lucrărilor de reparaţie. Durata de execuţie este de maximum 60 de zile de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor, dar nu mai târziu de 1 Decembrie 2020.

Valoarea totală estimată este de 199.999,17 lei. Locul de executare a lucrării este capătul Y al stației Constanța, pe secția de circulație 813 Constanța-Mangalia, între km 227+400 – km 227+700 (schimbătoarele 2 și 4) și între km 227+100 – km 227+200 (macazul 6).

Pentru participarea la licitație se cere experiență similară, adică principalele lucrări realizate într-o perioadă care acoperă cel mult ultimii cinci ani, din care să reiasă executarea de lucrări similare în valoare individuală/cumulată de minim 199.999 lei fără TVA, la nivelul a maximum trei contracte. Lucrările similare acceptate sunt cele de construcții și/sau modernizare și/sau întreținere și reparații infrastructură de cale ferată.

Valoarea garanției de participare este de 1.999 de lei. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 27 aprilie 2020, ora 15,00. Oferta trebuie să fie valabilă până la 27 iulie 2020 .

Licitație pentru expertiză la o lucrare de consolidare a terasamentului 

Un alt anunț de licitație are ca obiect ”Expertizare și întocmire DALI-Consolidare terasament 57+600-57+900 linia 800 București Nord-Constanța”.

Lucrarea trebuie executată în termen de trei luni de zile.  Se solicită garanție de participare la licitație în valoare de 1.500 de lei. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 5 mai 2020, ora 15,00, iar pferta trebuie să fie valabilă până la 5 septembrie 2020.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Share