Site logo
11 mai 2020
cale ferată la Aeroportul Brașov cale ferată la Aeroportul Brașov

Miercuri se deschid ofertele depuse la licitația organizată de CFR SA pentru studiul de fezabilitate privind construcția liniei de cale ferată la Aeroportul Brașov, care va fi electrificată.

cale ferată la Aeroportul Brașov cale ferată la Aeroportul Brașov

Modernizarea căii ferate Braşov-Sighişoara, realizarea legăturii între municipiul Braşov şi aeroportul de la Ghimbav și modernizarea Gării CFR Braşov şi a zonei adiacente au fost discutate de secretarul de stat în  Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei (MLPDA), Mihail Veştea, împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, primarul Braşovului, George Scripcaru, şi cu directorul general al CFR SA, Ioan Pintea.

CITEȘTE și VIDEO GALERIE FOTO Începe montarea ultimilor stâlpi la calea ferată de aeroport

”Racordul feroviar la Aeroportul Internaţional Braşov se va realiza din staţia de cale ferată Ghimbav”, a declarat Adrian Veștea, citat de site-ul Bună Ziua Brașov. Prin această investiţie, el a precizat că Brașovul preia modelul marilor orașe europene în care sunt asigurate legăturile feroviare spre aeroporturi, aceasta fiind prima legătură de acest fel din România, după Aeroportul Henri Coandă din Bucureşti.

Studiul privind linia de cale ferată la Aeroportul Brașov a fost scos la licitație pe 5 martie

Pentru realizarea acestui racord, CFR SA a lansat pe 5 martie 2020 o licitaţie pentru realizarea studiului de fezabilitate. Valoarea estimată a contractului pentru studiul de fezabilitate este de 1,2 milioane de lei fără TVA, banii fiind alocaţi din bugetul CFR SA.

Termenul de depunere a ofertelor este miercuri, 13 mai, iar firma care va obţine contractul va trebui să finalizeze documentaţia în termen de 12 luni de la data emiterii ordinului de începere a serviciilor. Conform fişei de date aferente achiziţiei, consultantul va trebui să realizeze un studiu de traseu pentru legătura la magistrala 300 în zona Bod – Feldioara, pentru sporirea accesibilităţii şi pentru realizarea unei legături directe cu Terminalul Intermodal Feldioara, întocmit similar unui studiu de prefezabilitate.

Câștigătorul licitației va trebui să facă și studiul referitor la electrificare

Tot firma care se va ocupa de realizarea documentaţiei care face obiectul acestui contract va trebui să elaboreze un studiu privind electrificarea traseului Braşov-Bartolomeu (-Ghimbav) – staţie Terminal AIBG – legătura cu magistrala 300, întocmit similar unui studiu de prefezabilitate.

Pe de altă parte, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, a anunţat că pe 8 mai a fost încheiată turnarea fundaţiei terminalului Aeroportului Braşov, lucrările începute pe 23 aprilie. În această perioadă se lucrează la celelalte elemente ale structurii terminalului.

Construcţia terminalului a început pe 16 martie  2019,  iar data estimată pentru semnarea procesului-verbal de recepţie a lucrărilor este 1 martie 2021. Contractul pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor la terminalul Braşov, cu o valoare de 145.581.179,94 lei (inclusiv TVA), a fost semnat pe 21 august 2019 cu Asocierea Bog’Art-UTI Grup-UTI Facility Management. Terminalul va avea o suprafaţă desfăşurată de 12.031 mp.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Share