Site logo
23 ianuarie 2023

Ministerul Economiei va propune celui al Transporturilor un proiect care prevede ameliorarea capacității de producție de sare. Linia spre salina Slănic va fi reabilitată în cadrul acestuia.

„La Slănic sunt 40 de km de linie ferată care trebuie repuşi în funcțiune(linie industriala plus linie neinteroperabilă – n.red.) , astfel încât transportul de sare să fie făcut pe această cale. Voi promova şi voi discuta cu ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, despre urgentarea investițiilor pentru reabilitarea tuturor căilor ferate industriale de lângă minele de sare, căci doar astfel am putea avea un preț competitiv pentru producția de sare”, a spus zilele trecute ministrul Economiei Florin Spătaru, prezent în județul Prahova.

Linia spre Salina Slănic subiect de discuții

După vizita la Salina Slănic, pe lângă investițiile din acest an, ministrul Economiei a anunțat și promovarea unui proiect comun cu Ministerul Transporturilor, astfel încât să se reia transportul de sare din Salina Slănic pe cale feroviară. „Degeaba retehnologizăm minele de sare, dacă nu reparăm infrastructura feroviară industrială! Sunt astăzi într-o vizită de lucru la Prahova. Prima oprire: Salina Slănic Prahova, sucursală Salrom, companie în subordinea Ministerului Economiei. Am discutat cu directorul salinei şi, înainte de toate, m-am asigurat că minerii noştri beneficiază de transport de persoane omologat până la locul de muncă şi condiții de lucru în siguranță. Un alt subiect abordat a vizat investițiile. Alături de directorul Salrom, Dan Dobrea, am transmis conducerii Salinei Slănic Prahova că avem fonduri pentru investiții. Până la sfârșitul anului va fi achiziționată o combină care va dubla producția de sare şi va fi finalizată consolidarea structurii puțului care va deservi liftului pentru turişti, o investiție așteptată de 12 ani la Prahova. Dar, toate aceste investiții de retehnologizare a minelor de sare nu au rost dacă infrastructura de transport feroviar industrial nu va fi reabilitată”, a mai spus ministrul Economiei.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Cart

Coș

Share