Slide


PARTENERI:

LIVE VIDEO Klaus Iohannis anunță prelungirea stării de urgență. Nu se poate face grevă la calea ferată

By
prelungirea stării de urgență starea de urgență Bugetul pe 2020 a fost promulgat Lucian Bode a depus jurământul Statutul personalului feroviarprelungirea stării de urgență starea de urgență Bugetul pe 2020 a fost promulgat Lucian Bode a depus jurământul Statutul personalului feroviar

Președintele Klaus Iohannis a anunțat marți prelungirea stării de urgență, decretată din cauza pandemiei de coronavirus, până la data de 15 mai 2020. În perioada stării de urgență nu se poate face grevă la calea ferată. Decretul trebuie aprobat de Parlament în termen de cinci zile.

Adrian Bărbulescu

prelungirea stării de urgență starea de urgență Bugetul pe 2020 a fost promulgat Lucian Bode a depus jurământul Statutul personalului feroviar

Starea de urgență pe teritoriul României a fost decretată pentru prima oară de șeful statului la data de 16 martie 2020, pentru o perioadă de 30 de zile. Pe 19 martie, Parlamentul a aprobat, în unanimitate, Decretul semnat de Klaus Iohannis.

Nu se poate face grevă la CFR, după prelungirea stării de urgență

Pe perioada stării de urgență se interzice declararea, declanșarea sau desfășurarea conflictelor colective de muncă în unitățile sistemului energetic național, din unitățile operative de la sectoarele nucleare, din unitățile cu foc continuu, din unitățile sanitare și de asistență socială, de telecomunicații, ale radioului și televiziunii publice, din transporturile pe căile ferate, din unitățile care asigură transportul în comun și salubrizarea localităților, precum și aprovizionarea populației cu gaze, energie electrică, căldură și apă.

Pe perioada stării de urgență, prevederile Legii nr. 19/2020 privind acordarea unor zile libere părinților pentru supravegherea copiilor, în situația închiderii temporare a unităților de învățământ, nu se aplică angajaților sistemului național de apărare, angajaților din penitenciare, personalului din unitățile sanitare publice și altor categorii stabilite prin ordin al ministrului Afacerilor Interne, al ministrului Economiei și al ministrului Transporturilor, după caz.

Folosim cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența pe site-ul nostru. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.

Share