Site logo
29 martie 2020
restricții la transportul feroviar de marfă Guvernul Cîțu audierile miniștrilor Lucian Bode indus în eroare Guvernul Orban a trecut claim-urile de la CFR Calendarul învestirii Guvernului Orbanrestricții la transportul feroviar de marfă Guvernul Cîțu audierile miniștrilor Lucian Bode indus în eroare Guvernul Orban a trecut claim-urile de la CFR Calendarul învestirii Guvernului Orban

Ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Lucian Bode, a anunțat duminică dimineață că nu sunt restricții la transportul feroviar de marfă, iar cel de călători s-a redus cu 20% din punctul de vedere al trenurilor aflate în circulație.

restricții la transportul feroviar de marfă Guvernul Cîțu audierile miniștrilor Lucian Bode indus în eroare Guvernul Orban a trecut claim-urile de la CFR Calendarul învestirii Guvernului Orban

”Transportul feroviar de marfă se desfășoară fără restricții”, a declarat ministrul, într-o intervenție telefonică la Digi 24.

În ceea ce privește transportul feroviar de călători, Lucian Bode a precizat că numărul de trenuri aflate în circulație, din cele aproximativ 1.800 zilnic (operate de CFR Călători și de firmele private), s-a redus doar cu 20%. Club Feroviar a arătat că deja sunt sute de trenuri anulate în România, la stat și la privat, din cauza pandemiei de coronavirus de tip nou care afectează țara noastră. Semnalul l-a dat operatorul feroviar de stat CFR Călători, care a anulat trenuri pe bandă rulantă, în mai multe etape. Apoi, și operatorii privați au făcut același lucru.

Anulările de trenuri au fost la ordinea zilei în ultima perioadă, din cauza cererii tot mai scăzute de transport, ca efect al Ordonanțelor Militare 2 și 3.

Fără restricții la transportul feroviar de marfă și la lucrările de infrastructură

Ministrul Transporturilor a mai precizat că nu se intenționează închiderea șantierelor de infrastructură feroviară. Dimpotrivă, a spus el, lucrările vor continua în ritm susținut, pentru că aceste investiții sunt generatoare de creștere economică în perioada actuală, cînd activitatea se contractă în mai multe domenii de activitate.

Termenele pentru lucrările de infrastructură rămân nemodificate, a declarat joi ministrul Transporturilor, Lucian Bode la Guvern, răspunzând unei întrebări a prim-ministrului Ludovic Orban. ”Toți (constructorii – n.red.) au confirmat că termenele pentru lucrări rămân nemodificate (…) Lucrările la magistrala de metrou M5 rămân în grafic. Termenul rămâne luna iunie 2020 (…) Credem că prin accelerarea marilor proiecte de infrastructură avem șansa să recuperăm decalajele”, a spus ministrul la începutul ședinței de Guvern de joi.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Share