Slide


PARTENERI:

Lucian Bode la Guvern, către Ludovic Orban: Toate lucrările infrastructură vor fi gata la timp

By
Lucian Bode la GuvernLucian Bode la Guvern

Termenele pentru lucrările de infrastructură rămân nemodificate, a declarat ministrul Transporturilor, Lucian Bode la Guvern, răspunzând unei întrebări a prim-ministrului Ludovic Orban.

Lucian Bode la Guvern

”Toți (constructorii – n.red.) au confirmat că termenele pentru lucrări rămân nemodificate (…) Lucrările la magistrala de metrou M5 rămân în grafic. Termenul rămâne luna iunie 2020 (…) Credem că prin accelerarea marilor proiecte de infrastructură avem șansa să recuperăm decalajele”, a spus ministrul la începutul ședinței de Guvern.

Lucian Bode la Guvern. Avertismente către firmele de construcții

Ministrul Transporturilor a lansat și câteva avertismente către firmele de construcții.

”România are nevoie de ei să continue lucrul pe șantiere, dar să aibă grijă și de starea de sănătate a lucrătorilor (…) Le-am spus că nu avem nicio datorie către ei. Le-am atras însă atenția ca și ei să-și plătească la timp subcontractorii”, a spus Lucian Bode la Guvern.

Videoconferință cu reprezentanții firmelor de construcții

Ministrul Lucian Bode discutase anterior cu constructorii din infrastructura rutieră și feroviară, în cadrul unei videoconferințe.

Participanții la videoconferință, respectiv antreprenorii principalelor obiective de infrastructură rutieră și feroviară alături de reprezentanții managementului CFR SA, CNAIR și Metrorex, i-au prezentat ministrului principalele probleme care au apărut în ultima perioadă, dar și soluțiile pe care le-au identificat pentru rezolvarea acestora.Lucian Bode la Guvern

Astfel, constructorii au prezentat principalele măsuri pe care le-au adoptat pentru asigurarea siguranței angajaților la locul de muncă precum și cele prin care au realizat aprovizionarea cu materialele de construcții necesare desfășurării activității. Totodată aceștia au informat conducerea Ministerului în legătură cu anumite aspecte administrative referitoare la procedurile de avizare, exproprieri și relocarea unor utilități aflate pe traseul obiectivelor de infrastructură.

”Așa cum dumneavoastră v-ați dezvoltat afacerile, aici, în România, astăzi, mai mult ca oricând, vă cer să continuați lucrul pe șantiere, dar cu asigurarea condițiilor de siguranță pentru sănătatea angajaților voștri. Lucrătorii voștri trebuie să aibă toate materialele necesare pentru igiena lor astfel încât totul să se desfășoare cu respectarea tuturor normelor de protecție în vigoare. (…) Infrastructura și construcțiile sunt domenii complementare pentru dezvoltarea sănătoasă a economiei noastre care trebuie să aibă o continuitate în această perioadă extrem de grea prin care trecem, nu numai noi ca țară, ci întreaga societate”, a spus Bode.

Asigurări privind aprovizionarea cu materiale

Ministrul a precizat că știe că industria din domeniu poate avea unele carențe de funcționare privind aprovizionare cu materiale, dar i-a asigurat pe constructori că la nivelul ministerului s-au luat măsurile necesare astfel încât transportul și aprovizionarea să se facă cu regularitate.

”Precum bine știți, am rezolvat situația transportului de marfă necesar și sectorului de construcții, astfel încât acesta să se desfășoare în continuare cu celeritate. Am purtat discuții cu omologii mei din statele europene pentru crearea de culoare de tranzit pentru toate transporturile de mărfuri care impactează inclusiv cu domeniul dumneavoastră de activitate. Știu că e posibil să întâmpinați probleme de ordin economic, dar prin măsurile pe care Guvernul le ia, veți putea trece cu bine această perioadă grea pentru întreaga industrie din România. Mai devreme sau mai târziu această criză se va termina. Prin accelerarea marilor proiecte de infrastructură vom avea șansa să recuperăm rapid decalajele acumulate. Ținta mea actuală este să finalizăm cât mai repede obiectivele aflate în diverse stadii de execuție, dar și lansarea de noi proiecte majore de infrastructură”, a spus ministrul Lucian Bode.

Folosim cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența pe site-ul nostru. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.

Share