Slide


PARTENERI:

Lucian Bode spune că trenul de aeroport va face 17 minute. Tehnic nu este posibil

By
trenul de aeroport investiţii în transporturi șantierele de infrastructură feroviară tren de muncitori spre Austria

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, spune că trenul de aeroport va străbate în 15-17 minute distanța dintre Gara de Nord și Aeroportul Henri Coandă Otopeni. Dacă privim însă în urmă la declarațiile făcute de oficiali ai Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA constatăm că acest lucru nu este posibil din punct de vedere tehnic.

Adrian Bărbulescu

trenul de aeroport investiţii în transporturi șantierele de infrastructură feroviară tren de muncitori spre Austria

Lucian Bode a declarat marți seara, la Digi 24, că la sfârșitul lunii august este termenul contractual pentru finalizarea legăturii feroviare dintre Gara de Nord și Aeroportul Henri Coandă, așa că cel mai târziu la începutul lunii septembrie trenurile ar trebui să circule pe această relație.

Potrivit ministrului, viteza medie de deplasare a garniturilor, care vor fi automotoare Siemens Desiro (cunoscute popular ca ”Săgeata Albastră”), ar urma să fie de 80 km/oră. ”O călătorie va dura 15-17 minute”, a spus Lucian Bode.

Trenul de aeroport va face de fapt 25 de minute

El reia astfel o falsă temă lansată la începutul lunii mai de colegul său de Cabinet Ionuț Stroe, de la Tineret și Sport. “Pentru mine, ca român, este un lucru cu care mă mândresc, este necesară perioadei de după EURO 2020. Le mulţumesc ministrului Lucian Bode şi premierului Ludovic Orban pentru că, iată, sportul este un prilej de mari investiţii în România. Şi lucrul ăsta trebuie permanentizat, nu neapărat că organizăm EURO 2020, să facem şi fără să fim condiţionaţi de angajamentele internaţionale pe care le avem. Lucrarea este spectaculoasă, un tren suspendat traversează toate construcţiile şi ajunge la terminalul Sosiri. Eu cred că la fel de utilă va fi şi pentru cei care vin din zona de Nord, din Ploieşti, Corbeanca, Mogoşoaia, pentru că îşi vor putea lăsa maşinile acolo şi să ajungă în 10 minute cu trenul de la Otopeni la Gara de Nord, folosind staţia de lângă patinoar. Va fi interesant”, spunea Ionuţ Stroe pe 6 martie, cu prilejul uneri vizite pe șantierul de la otopeni, alături de Lucian Bode și Gică Popescu.

Potrivit oficialilor CFR SA, trenul nu va face 10 minute și nici 17 minute de la aeroport la Gara de Nord, ci undeva la 20-25 de minute.

Folosim cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența pe site-ul nostru. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.

Share