Slide


PARTENERI:

Lucrările pentru modernizarea liniilor de tramvai închid un bulevard din Galați

By
modernizarea liniilor de tramvai

Lucrările pentru modernizarea liniilor de tramvai au determinat Primăria Galați să închidă traficul pe un sector al bulevardului Siderurgiștilor.

modernizarea liniilor de tramvai
FOTO evz.ro

Din cauza unei lucrări de modernizare a infrastructurii, constructorul plătit de Primăria Galaţi a decis să închidă traficul pe un sector al bulevardului Siderurgiştilor. Toate maşinile sunt obligate să circule pe rute deviate, străzile din carterele învecinate fiind foarte aglomerate. Strada va fi închisă timp de două săptămâni, iar lucrarea se va desfăşura atât ziua, cât şi noaptea, anunţă Biroul de presă al Primăriei Galaţi.

”Măsura a fost impusă pentru derularea în bune condiţii a lucrărilor de modernizare din zonă, iar durata estimată pentru menţinerea restricţiilor de circulaţie pe acest tronson este de două săptămâni. În această perioadă, circulaţia autovehiculelor va fi deviată pe străzile Gheorghe Doja – Anghel Saligny şi Gheorghe Asachi”, au anunţat reprezentanţii Primăriei Galaţi.

Modernizarea liniilor de tramvai va continua și pe alte sectoare

Lucrările în valoare de 20 milioane de euro vor continua şi pe celelalte sectoare ale străzii. Operaţiunea vizează în principal reabilitarea carosabilului pe o suprafaţă de 32.000 de metri pătraţi şi a trotuarelor pe 20.480 de metri pătraţi. De asemenea, vor fi realizate piste pentru biciclete, vor fi reabilitate liniile de tramvai şi vor fi modernizate staţiile.

În plus, vor fi plantaţi arbori şi arbuşti şi vor fi amenajate spaţii verzi. Proiectul mai vizează modernizarea iluminatului public stradal, introducerea în subteran a reţelelor aeriene şi înlocuirea sistemelor de apă şi canalizare. Întreaga lucrare se va încheia anul viitor, dar municipalitatea gălăţeană a anunţat că va continua proiectul cu modernizarea altor străzi, astfel încât să se reabiliteze întreaga infrastructură până la una dintre ieşirile oraşului. A doua parte a lucrării va costa tot 20 milioane de euro, fonduri europene atrase de Primărie, informează Mediafax.

Folosim cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența pe site-ul nostru. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.

Share