Slide Slide


PARTENERI:

Ludovic Orban: Prețul energiei pentru Metrorex, plafonat doar cu voie de la Comisia Europeană

By

Fostul premier, Ludovic Orban, crede că Metrorex nu poate beneficia de preț plafonat la energie electrică, fără a avea acceptul Comisiei Europene.

Fostul premier spune că introducerea Metrorex în OUG pe energie, așa cum propune PSD, ar însemna de fapt un ajutor de stat, pentru care ar fi nevoie de acordul Comisiei Europene.

”În privința Metrorexului, am rezerve. Metrorex este o companie, acordarea unui preț plafonat pentru companiile altele decât IMM-urile, cum e și cazul Metrorex presupune aprobarea ajutorului de stat de către Comisia Europeană. Nu există posibilitatea legală de a acorda un ajutor de stat pentru companii, altele decât IMM-urile, acolo unde funcționează schemele de minimis. Deci acordarea către Metrorex e așa, o cerere probabil făcută expres de către ministrul Grindeanu, dar care nu poate fi realizată prin modificarea acestei Ordonanțe”, a declarat Ludovic Orban la RFI.

Prevederile în discuție propun un preț plafonat pentru instituții școlare, medicale, instituții publice și IMM-uri. Excluderea Metrorex din lista companiile beneficiare ar duce la o creștere masivă a prețului biletelor, căci energia ar fi achiziționată la prețuri de 3-4 peste cele plafonate de stat.

Folosim cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența pe site-ul nostru. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.

Share