Slide


PARTENERI:

Mecanicul United Railways care a provocat accidentul de la Toporu, sub control judiciar

By

Mecanicul United Railways care a provocat accidentul feroviar de la Toporu din dimineața zilei de miercuri, 17 mai 2023, a fost pus de judecători sub control judiciar.

Concret, a fost dispusă măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile, pentru săvârșirea infracțiunilor de neîndeplinirea îndatoririlor de serviciu sau îndeplinirea lor defectuoasă, părăsirea postului şi prezenţa la serviciu sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe și pentru nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

Mecanicul United Railways era beat

Inspectoratul de Poliție Județean Giurgiu a anunțat miercuri dimineață, imediat după producerea accidentului, că unul dintre mecanicii de locomotivă implicați era beat: ”Cei doi bărbați au fost testați cu aparatul drager, rezultatele fiind de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru unul dintre aceștia, iar pentru celălalt, rezultatul a fost negativ”. Cel testat pozitiv era mecanicul United Railways, firmă căreia ulterior i-a și fost retras certificatul de siguranță de către ASFR. Mai mult, publicația noastră a dezvăluit că el mai fusese dat afară, tot pentru băutură, de la CFR Marfă și alt operator privat.

În schimb, celălat mecanic de locomotivă, al Rail Cargo, nu consumase alcool înainte de a veni la serviciu și a se produce impactul dintre cele două vehicule de tracțiune ale trenurilor de marfă.

Folosim cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența pe site-ul nostru. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.

Share