Slide


PARTENERI:

Mesajul ministrului Sorin Grindeanu pentru greviștii de la calea ferată

By

După ce luni dimineață mai mulți angajați ai societăților feroviare de stat au oprit lucrul, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a transmis un mesaj pentru greviștii de la calea ferată.

”Am discutat acum cu directorii generali și economici de la CFR, pe date economice reale. Este evident că sunt companii în dificultate. Asta este realitatea și nu trebuie să o ascundem. Anul viitor toate companiile, fie că vorbim despre CFR Infrastructură, fie că vorbim despre CFR Călători sau CFR Marfă, trebuie să treacă printr-un proces de eficientizare economică. Și asta în acord cu prevederile PNRR. Sunt deschis la dialog, dar bazat pe argumente economice sustenabile, și nu pe poziții de forță. Bineînțeles că dialogul va continua până la găsirea celor mai bune soluții. Toate modurile de transport sunt prioritare pentru mine. Asta le-am transmis astăzi și celor de la CFR”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

Greviștii de la calea ferată vor aplicarea Statutului personalului feroviar

Angajații societăților feroviare sunt nemulțumiți de decizia Guvernului de a proroga până la 1 ianuarie 2023 aplicarea Legii privind Statutul personalului feroviar. Inițial, aplicarea prevederilor legii fusese prorogată până la data de 1 aprilie 2022.

Cum nu este vorba de o grevă propriu-zisă, ci de un protest spontan, întreruperea lucrului nu a avut loc simultan pe toată rețeaua feroviară. Pe raza mai multot regionale de cale ferată angajații au oprit lucrul la diferite ore ale dimineții. Printre primii care au încetat activitatea sunt cei de la Regionala Iași, angajații companiei de infrastructură protestând în stațiile Iași, Suceava și Bacău.

CITEȘTE și A început greva la CFR. Când au loc negocieri și ce spun Florea Dobrescu și Rodrigo Maxim

Folosim cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența pe site-ul nostru. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.

Share