Slide


PARTENERI:

Metrorex cumpără geamuri și oglinzi în valoare de 850.000 de euro

By

Metrorex vrea să cumpere geamuri și oglinzi în valoare de 850.000 de euro pe parcursul a patru ani de zile și a lansat o licitație în acest sens.

În sistemul electronic de achiziții publice a fost postat anunțul de licitație ce are ca obiect ”Articole din sticlă – oglinzi”. Valoarea totală estimată a contractului de tip acord cadru pentru o perioadă de patru ani de zile este de 4.227.200 de lei, echivalentul a peste 850.000 de euro.

În decursul timpului s-a constat că la accesul în stațiile de metrou, ca efect al fenomenelor meteo climatice, precum şi al unor acte de vandalism cu autori necunoscuti au fost afectate multe geamuri, ce au o formă complexă (geamuri duplex, securizate, având suprafete plane şi curbe, cu o arhitectură specifică), poziționate, unele dintre ele, la înălțime (pe acoperiş). Deteriorarea geamurilor poate conduce la desprinderea accidentală a acestora punând în pericol atât călătorii cât şi angajați societătii, dar pot afecta și circulația rutieră din vecinătatea stațiilor de metrou, se arată în caietul de sarcini. De asemenea, din cauza deteriorării acestor geamuri poate apărea fenomenul de infiltrație, ce poate conduce la scurtcircuitarea instalațiilor aflate în preajma geamurilor şi degradarea construcției în cauză. Unele copertine, uşi de acces metalice sunt închise cu geamuri normale, care din cauza vechimii, a intemperiilor, a vandalizărilor sunt fisurate, distruse în mod frecvent.

În stațiile de metrou, la nivel de peron, din cauza infiltrațiilor sau a curenților de aer ce se formează la intrarea în stație a trenurilor, oglinzile ce asigură vizibilitea mecanicului sunt fisurate. Acestea sunt importante, fiind utilizate ca dispozitiv de siguranță. De asemenea, multe oglinzi sunt murdările cu înscrisuri graffitti, iar curățarea acestora, chiar dacă se execută cu substanțe adecvate, conduce la mătuirea oglinzilor, afectând astfel modalitatea de orientare a mecanicului de tren precum şi siguranța circulației.Metrorex cumpără geamuri și oglinzi. Condiții de participare la licitație

Pentru participarea la licitație, ofertanții vor prezenta o listă a principalelor livrări de produse similare (articole din sticlă – oglinzi, fără a se limita la acestea) din ultimii trei ani, cu indicarea valorilor, cantităţilor, datelor de derulare şi a beneficiarilor publici sau privaţi, în valoare cumulată de cel puțin 500.000 de lei, fără TVA, la nivelul unui contract sau mai multor contracte.

Cuantumul garanției de participare este de 10.568 de lei fără TVA. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 15 februarie 2022, ora 15:00. Oferta trebuie să fie valabilă până la data de 15 iunie 2022.

Folosim cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența pe site-ul nostru. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.

Share