Site logo
19 mai 2020
EURO 2020 la Bucureşti

România şi-a reconfirmat oficial angajamentul pentru organizarea unor meciuri din cadrul EURO 2020 la Bucureşti, prin intermediul unor scrisori de garanţie trimise la UEFA, anunţă Ministerul Tineretului şi Sportului. Printre instituțiile care au semnat scrisori de garanție se numără și Ministerul Transporturilor.

EURO 2020 la Bucureşti

“Federaţia Română de Fotbal a depus la UEFA ultima scrisoare de garanţie din cele 24 necesare reafirmării disponibilităţii de găzduire a Campionatului European de Fotbal UEFA EURO 2020. Astfel, România şi-a reconfirmat oficial angajamentul pentru organizarea acestui important eveniment sportiv. Pe 15 aprilie 2020, Cabinetul Orban a adoptat o Hotărâre de Guvern prin care s-a prelungit statutul de interes public şi importanţă naţională al EURO 2020, până la încheierea acestuia”, se arată în comunicatul MTS.

Programat iniţial a se desfăşura între 12 iunie-12 iulie 2020, Campionatul European de fotbal a fost amânat, din cauza pandemiei, pentru anul viitor, între 11 iunie şi 11 iulie, din cauza acestei amânări, oraşele-gazdă fiind nevoite să refacă documentele de garanţie.

Mesajul ministrului Ionuț Stroe pentru EURO 2020 la Bucureşti

”Aşa cum am mai spus, pentru România este un eveniment cu potenţial enorm, care ne poate aduce extrem de multe beneficii economice, de imagine, dar şi statutul de bun organizator, ceea ce ne-ar da posibilitatea găzduirii pe viitor şi a altor competiţii de anvergură. Personal mă bucur că vom reuşi în acest an să finalizăm atât cele trei stadioane aflate acum în construcţie, cât şi lucrările de infrastructură, astfel că vom avea pentru competiţia din 2021, condiţii europene pentru desfăşurarea turneului. Guvernul României pe lângă sprijinul acordat pentru organizarea EURO 2020, pe care l-a şi declarat de importanţă naţională, şi-a afirmat dorinţa de a găzdui meciuri în plus”, a spus ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe.

Organizarea EURO 2020 la București, facilitată de calea ferată de Otopeni

Cele 24 de scrisori stipulează condiţiile în care se va desfăşura EURO 2020 şi asigură pe organizatorul UEFA că autorităţile ţării gazdă se angajează să creeze facilităţile necesare.

Scrisorile de garanţie provin de la următoarele instituţii: Ministerul Tineretului şi Sportului, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Dezvoltării şi Administraţiei, Ministerul Transporturilor, Ministerul Finanţelor, Ministerul Sănătăţii. De asemenea, au semnat pentru garanţiile solicitate Primăria Municipiului Bucureşti, Compania Aeroporturi, ANAF, ANCOM, ANAD, ORDA şi OSIM. La acest moment, la Bucureşti sunt repartizate patru meciuri din cadrul EURO 2020.

Ministerul Transporturilor este responsabil pentru construcția conexiunii feroviare Gara de Nord-Aeroport Henri Coandă Otopeni, care ar trebui să fie gata în luna august a acestui an.

CITEȘTE și VIDEO GALERIE FOTO Începe montarea ultimilor stâlpi la calea ferată de aeroport

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Share