Slide


PARTENERI:

Ministrul Nelu Tătaru spune cât timp va mai fi obligatorie masca în tren, în tramvai și metrou

By

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, spune că masca în tren și alte mijloace de transport în comun va rămâne obligatorie cât timp se vor mai înregistra noi cazuri de infectare cu noul coronavirus, în condițiile cea mai importantă cale de trasmisie este prin aer.

masca în tren
FOTO gov.ro

El spune că speră că va fi vorba de o lună sau două. „Atâta timp cât vom mai vedea că mai avem numere de cazuri noi, vom purta mască, ca minim gest de protecție. Rămânem la o cale de transmitere cea mai importantă: aerogenă”, a spus Nelu Tătaru într-un interviu la Digi24.

Întrebat dacă ar putea fi vorba de o perioadă de un an, doi, ministrul a răspuns: „Sper să fie mai puțin de un an, doi. Sper să fie o lună, două de purtat masca, de purtat în spațiile închise, mijloace de transport, la serviciu. Gândiți-vă că acum trei-patru ani, când mulți mergeam în orașe europene, ne întrebam de ce asiaticii purtau măști. A rămas un obicei pentru poluare”.

Masca în tren, obligatorie de la 15 mai

Preşedintele Klaus Iohannis a anunțat pe 22 aprilie că după data de 15 mai masca de protecție devine obligatorie în trenuri, în tramvaie, la metrou și în celelalte mijloace de transport în comun, precum și în spaţiile publice închise.

”Aşa vom arăta după 15 mai în spaţiile publice închise şi atunci când folosim transportul public în comun”, a spus preşedintele la începutul declaraţiei, purtând masca de protecţie, după care a renunţat la ea. La vremea respectivă, șeful statului spunea că masca de protecție devine obligatorie până la anul

”Am avut o nouă întâlnire cu premierul şi un grup de miniştri şi consilieri. Este vorba de relaxarea măsurilor pe care le-am luat pentru protecţia populaţiei. Vom avea în scurt timp un plan detaliat pe care îl vom prezenta public. Una dintre măsuri este cea cu masca de protecţie. Astfel, am decis astăzi că după data de 15 mai toată lumea va fi obligată să poarte măşti de protecţie în spaţiile publice închise şi în transportul în comun. Poate renunţăm la purtarea măştii la anul. O a doua măsură pe care am decis-o este una care va bucura mulţi români. După data de 15 mai vom renunţa la restrângerile de circulaţie individuale”, a declarat Klaus Iohannis.

Folosim cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența pe site-ul nostru. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.

Share