Slide Slide


PARTENERI:

Ministrul Sorin Grindeanu a aprobat lista meseriilor ce se pot pensiona mai devreme, fără penalizare

By

După numeroase modificări, Ministerul Transporturilor a ajuns la forma finală a meseriilor și funcțiilor cu atribuții și responsabilități în siguranța circulației feroviare sau cu metroul. Sorin Grindeanu a aprobat prin Ordin de ministru această listă.

Lista aprobată prin Ordinul 1561 din 13 septembrie 2022 conține 64 de meserii/funcții pe zona feroviară și 14 meserii/funcții pe zona de transport cu metroul.

Lista este disponibilă integral aici. Prima formă a listei de meserii a fost realizată în decembrie 2020, deci aproape doi ani în urmă.


reconversie profesională la Tarom cursuri de calificare la CENAFER angajări la Thales Systems


Potrivit Legii Statutului Personalului Feroviar, care va intra in vigoare la 1 ianuarie 2023, persoanele cu activități menținute în Ordinul de ministru de mai sus se pot pensiona mai devreme cu cinci ani (fără a fi penalizate) dacă îndeplinesc și condiții de vechime în meseria/funcția respectivă.

„Personalul feroviar, care a realizat stagiul complet de cotizare, potrivit legii, din care cel puțin 30 de ani în activitățile prevăzute la art. 35, are dreptul la reducerea vârstei standard de pensionare cu 5 ani fără aplicarea procentului de diminuare a cuantumului pensiei stabilit de lege”.

Folosim cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența pe site-ul nostru. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.

Share