Slide Slide


PARTENERI:

Mobilizare la SNCF. Feroviarii francezi rezerviști, trimiși la unitățile militare

By
mobilizare la SNCF șomaj parțial pentru feroviarii francezi angajări în Franța și Belgia Greva feroviară din Franța grevă la SNCF grevă feroviară în Franțamobilizare la SNCF șomaj parțial pentru feroviarii francezi angajări în Franța și Belgia Greva feroviară din Franța grevă la SNCF grevă feroviară în Franța

O mobilizare la SNCF, compania feroviară franceză de stat, se ”coace” în aceste zile. Directorul general al SNCF a făcut apel la feroviarii rezerviști să se pună la dispoziția unităților militare, dacă nu sunt necesari pentru companie în această perioadă.

Adrian Bărbulescu

mobilizare la SNCF șomaj parțial pentru feroviarii francezi angajări în Franța și Belgia Greva feroviară din Franța grevă la SNCF grevă feroviară în Franța

SCNCF vine în ajutorul forțelor armate mobilizate în lupta cu panedemia de coronavirus de tip nou. Președintele-director general Jean-Pierre Farandou i-a chemat pe salariații companiei care au făcut armata să se alăture Gărzii Naționale dacă nu sunt absolut indispensabili pentru buna funcționare a trenurilor.

Mobilizare la SNCF. Apelul făcut de Jean-Pierre Farandou

”Fac apel la rezerviștii operaționali din SNCF care nu sunt angajați în misiuni esențiale ale serviciului feroviar să se ducă la unitățile lor militare, în conformitate cu gradele lor”, a scris Jean-Pierre Farandou pe Twitter.

SNCF a semnat în iunie 2019 o convenție cu Garda Națională, entitate creată în 2016, care reunește rezerviștii, pentru a promova politica de rezervă militară în cadrul grupului. Convenția permite o perioadă de la 8 la 15 zile de absență pentru activități militare, informează Le Parisien.

O notă internă a companiei precizează că, potrivit procedurii descrise în convenție, salariații care doresc și au statut de rezerviști operaționali pot să se pună la dispoziția unității lor militare, în conformitate cu gradele lor. Potrivit unui purtător de cuvânt al SNCF, numărul acestora ar fi de ”cel puțin 400, în special infirmiere, medici și agenți de la Supraveghere generală”. Detașarea lor ar putea dura până la finalul stării de urgență sanitară în vigoare, pentru o perioadă de două luni.

Potrivit SNCF, dispozitivul va viza întărirea serviciilor sanitare ale Jandarmeriei, Armatei Tereste și aeriene, Marinei și echipelor de securitate cibernetică.

Unii răspund apelului, alții îl critică

Comentariile la postarea de pe Twitter a lui Jean-Pierre Farandou sunt împărțite – unii salută inițiativa, alții o dezaprobă.

”Domnule președinte, am ascultat mesajul dumneavoastră, mulțumesc!!!”, scrie un utilizator al rețelei sociale, iar în postare apare hashtag-ul ”#TousMobilisés” (#ToțiMobilizați). ”Bună inițiativă, același lucru cu pompierii voluntari ar fi binevenit”, scrie un alt internaut. ”Bravo și mulțumesc pentru apelul dumneavoastră, domnule PDG”, comentează o altă persoană. Ba chiar și unii pensionari ar dori să participe la aceste demers. ”Bună ziua, sunt un fost angajat și feroviar din gara Amiens. Care sunt demersurile pe care trebuie să le fac pentru a fi rezervist și pentru a ajuta, vă rog?”, scrie un feroviar.

Așa cum am arătat, nu toată lumea este entuziasmată de apelul făcut de șeful SNCF. ”Și în timpul ăsta transportăm virusul în același timp cu persoanele fără nicio protecție”, se arată în alt comentariu. Un alt feroviar este și mai categoric: ”Începeți prin a vă trimite propriul dumneavoastră fiu și mai vedem după aia”.

Folosim cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența pe site-ul nostru. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.

Share