Slide


PARTENERI:

Mocăniţa din Ţara Moţilor își reia circulația pe 2 iulie. Cât costă biletul

By

Mocăniţa din Ţara Moţilor își reia circulația pe 2 iulie și va face curse până în septembrie între localităţile Crişcior şi Brad, la fiecare sfârşit de săptămână.

Capacitatea maximă a trenului pe linie îngustă este de 100 de persoane. Potrivit unui anunţ al companiei de cale ferată îngustă postat pe site-ul societăţii și citat de Agerpres, prima cursă a trenului tras de locomotiva cu abur este programată pe 2 iulie, urmând ca mocăniţa că funcţioneze până pe 11 septembrie, în fiecare sâmbătă şi duminică.

Plecările sunt stabilite la orele 11,00, 13,00 şi 15,00 din gara Crişcior şi la orele 12,00, 14,00 şi 16,00 din gara Brad, pentru minimum 20 de persoane. În situaţia în care nu se strâng 20 de călători, atunci cursa se anulează, iar programul de circulaţie a mocăniţei poate suferi modificări.Mocăniţa din Ţara Moţilor, traseu de șapte kilometri

Traseul măsoară şapte kilometri, iar o plimbare durează circa 45 de minute. Un bilet dus-întors pentru adulţi costă 25 de lei, iar unul pentru copii, 15 lei.

Cei care doresc să facă o plimbare cu mocăniţa sunt rugaţi să facă o rezervare telefonică, numărul fiind disponibil pe internet. Calea ferată pe care circulă mocăniţa de la Crişcior a fost construită în anul 1907, când era folosită pentru transportul cărbunelui. Linia a funcţionat până în anul 1998, iar din 2001 este folosită în scop turistic.

Folosim cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența pe site-ul nostru. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.

Share