Slide


PARTENERI:

Modernizarea a încă 19 locomotive cu bani din PNRR, scoasă la licitație de CFR Călători

By

Societatea Națională de Transport Feroviar de Călători CFR Călători SA a scos la licitație modernizarea a încă 19 locomotive cu bani din PNRR.

În sistemul electronic de achiziții publice a fost postat duminică anunțul de licitație ce are ca obiect ”Servicii de modernizare locomotiva electrică 5100 kW în locomotivă electrică cu motoare electrice de tracțiune asincrone şi sistem ETCS nivel 2 şi achiziţia de servicii de mentenanţă pentru locomotivele modernizate”. Valoarea totală estimată a contractului este de 100.678.720 de euro.

Livrarea ultimei locomotive se va face înainte de 1 iulie 2026, în vederea încadrării în intervalul stabilit pentru derularea PNRR, urmată de o perioadă de nouă ani (108 luni) pentru asigurarea execuţiei serviciilor de mentenanţă pentru ultima locomotivă ce va fi livrată după modernizare.

Serviciile de mentenanță vor viza 47.469.600 km În stabilirea cantității serviciilor de mentenanţă a locomotivelor modernizate, exprimată în kilometri, s-au avut în vedere următoarele considerente: pentru fiecare locomotivă modernizată un parcurs mediu zilnic de 800 km/zi și o utilizare anuală de 347 de zile, rezultând 277.600 km/an; număr locomotive modernizate la care se efectuează servicii de mentenanţă: 19 locomotive; durata efectuării mentenanţei la locomotivele modernizate: nouă ani pentru fiecare locomotivă.

Condiții pentru participarea la licitație

Pentru participarea la licitație, ofertanţii vor prezenta o listă cu principalele prestări de servicii similare sau superioare din punct de vedere al complexităţii şi/sau scopului, efectuate în ultimii șase ani, conţinând valori, perioade de prestare, beneficiari, indiferent dacă aceştia sunt autorități contractante sau clienţi privaţi.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 5 iulie 2023, ora 15:00. Oferta trebuie să fie valabilă până pe 5 ianuarie 2024. Amintim că vineri SNTFC CFR Călători a lansat primele licitații pentru modernizarea de vagoane și locomotive cu bani din PNRR, așa cum a scris Club Feroviar.

Folosim cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența pe site-ul nostru. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.

Share