Slide


PARTENERI:

O ofertă la licitația pentru un pod pe linia Ploiești-Măneciu, operată de Transferoviar

By

O ofertă a fost depusă la licitația lansată de Regionala București a Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA privind reparația unui pod pe linia Ploiești-Măneciu, operată de Transferoviar.

La finele lunii trecute, în sistemul electronic de achiziții publice a fost postat anunțul de licitație ce are ca obiect ”Reparații pod km 12+932 linia 305 Ploiești Sud-Măneciu (expertiză și DALI)”. Valoarea totală estimată a contractului, cu termen de finalizare patru luni, este de 80.000 de lei, echivalentul a aproximativ 16.000 de euro.

Pod pe linia Ploiești-Măneciu, construit în 1905

Podul de cale ferată de la km 12+932 este situat pe linia 305 Ploiești Sud-Măneciu, între stațiile Blejoi și Scăeni, județul Prahova, și are suprastructura alcătuită din tablier metalic nituit, cu o lungime totală de 7,20 m, grinzi cu inima plină cale sus, simplu rezemate, cu calea pe traverse speciale de lemn. Structura podului are vechime mare, cu durata de viaţă expirată, fiind pus în funcțiune în anul 1905, și are semne evidente de oboseală (apariţia fisurilor în elementele de rezistenţă). De asemnea, structura metalică este puternic corodată (degradări din cauza atât a lipsei unei întreţineri susţinute, cât şi a unor factori obiectivi).

Podul figurează în evidență ca punct periculos de gradul I și începand cu anul 1998 viteza de circulație este de 30 km/oră. Toate aceste probleme pe care le prezintă starea tehnică actuală a structurii conduc la riscuri mari în ceea ce priveşte siguranţa circulaţiei trenurilor, se arată în Caietul de sarcini.

O firmă, interesată să realizeze expertiza podului

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare a fost data de 25 ianuarie 2023, ora 15:00.

Potrivit anunțului din SEAP, la termenul limită a fost depusă o ofertă din partea companiei Vio-Top. Ca subcontractanți sunt declarate firmele Baicons Impex SRL și Geo-Serv. Oferta trebuie să fie valabilă până pe 25 mai 2023, conform caietului de sarcini.

Secție închiriată către Transferoviar Grup

Secția de circulație 305 Ploiești Sud-Măneciu este închiriată de ani buni către gestionarul privat de infrastructură Transferoviar Grup.

Pe această rută circulă zilnic nouă perechi de trenuri operate de Transferoviar Călători. Cum infrastructura este în proprietatea CNCF CFR SA, fiind doar închiriată, reparațiile cad în sarcina companiei de stat.

Folosim cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența pe site-ul nostru. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.

Share