Site logo
24 iulie 2020
coronavirus la Spitalul CF Witting Ziua Mondială a Sănătății

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a anunţat joi seară că au fost aduși pacienți cu coronavirus la Spitalul CF Witting din Capitală.

coronavirus la Spitalul CF Witting Ziua Mondială a Sănătății

”După o discuţie cu domnul ministru Tătaru, cu primul ministru, cu ministrul Bode, decizia a fost «Hai să găsim încă două spitale»”, a precizat Arafat, care a explicat că o parte dintre pacienţi a ajuns la Spitalul Colentina, alţii la Spitalul CF Witting.

Pacienți cu coronavirus la Spitalul CF Witting și la Spitalul Colentina

”Dacă în fiecare zi apar 1.000 de cazuri, practic, arată că 5% dintre ei în următoarele zile, va intra în Terapie Intensivă. 20 – 30 la sută vor avea nevoie de asistenţă serioasă medicală, aproape de Terapie Intensivă şi atunci este clar că este nevoie să luăm măsuri”, a declarat joi seara, la Antena 3, Raed Arafat.

El a precizat că nu au mai existat, cu o noapte înainte, locuri în spitalele Covid din Bucureşti pentru pacienţii simptomatici. ”Cu doamna primar am stabilit că reinternăm în Colentina şi atunci Colentina a fost locul unde am trimis. Între timp, de la mine, de la Direcţia Generală au mers şi au lucrat cu Ilfovul şi în cursul nopţii au relocat pacienţii din Spitalul Ilfov la alte spitale, unii au fost externaţi, iar astăzi Spitalul Witting CFR a fost al doilea spital unde au fost relocaţi pacienţii din el la alt spital, la CFR 2 şi  aceste două spitale au devenit spitale Covid acum. Astea sunt măsuri când simţi că este o presiune. Altfel, soluţia alternativă era că tot ce apare să ducem în afara Bucureştiului”, a mai declarat Arafat.

Și Spitalul CF Timișoara e unitate suport pentru COVID 19

Spitalul CF Witting nu este singurul spital de căi ferate angrenat în lupta cu noul coronavirus. Spitalul CF Timișoara este spital suport pentru COVID 19 în pandemie și acolo a izbucnit și un focar de infecție cu virusul.

Spitalele din subordinea Ministerului Transporturilor sunt spitalele de căi ferate, 15 la număr: două în București (Spitalul Clinic nr. 1 CF Witting și Spitalul Clinic nr. 2 CF) și 13 în alte orașe – Iași, Cluj Napoca, Timișoara, Ploieşti, Galaţi, Constanţa, Braşov, Paşcani, Simeria, Oradea, Craiova, Sibiu și Drobeta Turnu Severin.

Spital militar pe Stadionul CFR Timișoara

De asemenea, pe Stadionul CFR Timișoara a fost montat un spital militar, pentru tratarea bolnavilor infectați cu coronavirus.

Noua unitate medicală este pregătită pentru cazurile uşoare şi medii de infectări cu COVID-19 atât din judeţul Timiş, cât şi din alte județe din vestul ţării.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Share