Slide Slide


PARTENERI:

Pană de curent în transportul feroviar din Ardeal. Aflat acolo, Connecting Europe Express a avut noroc cu diesel-ul

By

In zilele in care Connecting Europe Express traversează România și Transilvania pentru a sublinia importanța unui transport feroviar neutru pentru mediul, tracțiunea cu electricitate în zone ale Transilvaniei a căzut.

Au fost afectate trenurile îndreptându-se spre Timișoara dinspre estul țării. Cauza ar fi o avarie în rețeaua Enel, au explicat oficial ai CFR SA. Sectoarele afectate sunt Deva – Ilia – Vărădia, fiind afectate trenurile spre Timișoara și Arad.

„Trenurile pe Timişoara circulă dublate cu Diesel, până când ENEL remediază problema înregistrată la reţeaua Națională de alimentare cu energie electrică. Dublarea trenurilor cu locomotivă diesel este o măsură necesară pentru a putea circula în continuare pe reţeaua feroviară. Aşteptăm ca ENEL să ne anunţe când remediază defecţiunea, la această oră au identificat zonele afectate şi intervin pentru reparaţii și repunere sub tensiune”, au spus reprezentanți ai companiei de infrastructură.

Exact la aceste ore trenul Connecting Europe Express circulă între Brașov și Sibiu. Trenul european nu ar ajunge însă în zona afectată căci de la Sibiu se îndreaptă spre Vințu apoi spre nord, către Cluj. Trenul european este tractat de două locomotive diesel, neafectate de posibilele căderi de tensiune, chiar dacă tracțiunea diesel contravine total țelurilor stabilite de Comisia Europeană in domeniu, anume un transport feroviar nepoluant, cu zero emsii de carbon. „Așteptăm să repună rețeaua sub tensiune….problema nu este a căii ferate, așa cum am menționat, ceea ce înseamnă că sunt probleme cu curentul electric și în orașe….”, au spus oficiali ai CFR.

Defecțiunea ar fi fost remediată la ora 10.30.

Folosim cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența pe site-ul nostru. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.

Share