Site logo
10 martie 2023

Personalul de tren al CFR Călători este instruit să acorde primul ajutor pasagerilor, în cadrul unui program derulat împreună cu Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Programul se derulează în perioada martie – mai 2023, și de el vor beneficia peste 1.500 de angajați de la cele opt sucursale regionale de transport feroviar de călători, care vor fi învățați să acorde primul ajutor de bază.


reconversie profesională la Tarom cursuri de calificare la CENAFER angajări la Thales Systems


Personalul de tren al CFR Călători, instruit la locul de muncă

Activitatea de instruire a personalului de tren CFR Călători se va realiza în locațiile proprii, de către personalul de specialitate din cadrul inspectoratelor teritoriale pentru situații de urgență. Principalul obiectiv al sesiunilor de instruire este acela de a deprinde personalul propriu al CFR Călători în relație directă cu pasagerii, cu aplicarea diferitelor tehnici şi manevre de acordare a primului ajutor, fără echipamente medicale speciale.

”CFR Călători mulțumește și pe această cale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență pentru colaborare și implicare în pregătirea personalului feroviar. Acordarea primului ajutor este foarte importantă, poate face diferența dintre viață și moarte. De aceea, CFR Călători a luat decizia de a instrui personalul de tren care trebuie să dobândească și să își perfecționeze cunoștințele necesare pentru a putea interveni în situații de urgență, până la sosirea cadrelor medicale specializate”, se arată în comunicatul postat de operatorul feroviar de stat pe site-ul propriu.

Lăudabilă inițiativa de a instrui personalul feroviar în acordarea primului ajutor. Numai că în primul rând ar trebui dotate toate vagoanele cu extinctoare de incendiu, în caz de Doamne ferește! Unele dintre cele care mai sunt pe la capetele vagoanelor au expirat.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Cart

Coș

Share