Slide


PARTENERI:

Piesa lipsă care ține tramvaiele Bozankaya în depou la Timișoara

By

Șapte tramvaie livrate până acum de firma Bozankaya sunt nevoite să rămână în depou din lipsa unui anumit dispozitiv, potrivit presei locale de pe Bega.

În 25 iunie se face un an de când la Timișoara ajungea primul din cele 21 de tramvaie contractate de Primăria Timișoara, produse de Bozankaya. Compania din Turcia a livrat până la această oră șapte garnituri, însă niciuna nu a fost scoasă pe traseu. Acest lucru s-ar putea întâmpla începând cu luna iunie, potrivit directorului STPT, citat de expressdebanat.ro.

Motivul pentru care aceste șapte tramvaie care au sosit în ultimul an la Timișoara nu au fost puse în circulație este legat de faptul că nu a existat acel dispozitiv necesar pentru repunerea pe șine a lor în caz de deraiere. Fără acest echipament, garniturile nu pot fi scoase pe traseu.

Totuși în decembrie presalocală informa că un prim tramvai urma să își înceapă serviciul la jumătatea lunii.

Anul trecut, STPT a organizat trei licitații pentru achiziționarea acestui echipament, licitații la care nu s-a prezentat niciun ofertant. Procedura a fost reluată la începutul anului și a fost câștigată de o societate din București. Dispozitivul care are o valoare de aproximativ 70.000 de euro fără TVA va fi montat pe mașina de intervenție. Ar urma să ajungă la Timișoara peste trei săptămâni.„Momentan, tramvaiele sunt în depoul de pe bulevardul Dâmbovița. Nu circulă niciunul în oraș pentru că încă nu ne-a sosit dispozitivul pentru repunerea pe șine în caz de deraiere. Este un dispozitiv special pentru tramvaiele Bozankaya, pe care l-am achiziționat de la o firmă din București. În data de 21 mai echipamentele vor pleca din Franța, iar în 27 mai vor ajunge la Timișoara. În momentul în care ajung la Timișoara o să avem nevoie de două zile ca să facem instruirea personalului de la secția tramvaie, pentru a ști să le utilizeze, iar în ziua următoare o să scoatem toate tramvaiele în circulație. Așadar, maximum de la 1 iunie, toate tramvaiele vor circula în Timișoara. Anul trecut am avut trei licitații pentru acest echipament, licitații la care nu s-a prezentat nimeni. Am reluat licitația la începutul anului la care s-a prezentat o firmă din București. A câștigat, am semnat contractul, iar luna aceasta vor sosi echipamentele pentru deraiere.”, a declarat Patriciu Rușeț, directorul STPT.

Odată scoase pe traseu, tramvaiele vor transporta călătorii care circulă pe liniile 1 și 6.

Folosim cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența pe site-ul nostru. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.

Share