Slide


PARTENERI:

Prefectul Capitalei, nemulțumit de aglomerația de la metrou. Metrorex, plan în 20 de puncte

By

Prefectul Capitalei, Alexandra Georgiana Văcaru, s-a arătat nemulțumită de aglomerația de la metrou și a cerut Metrorex ”să găsească resursele pentru a reduce timpii de sosire în staţii”.

„Când am mers în control la metrou, alături de agenți ai Poliției Metrou, am găsit stații și trenuri aglomerate, la orele de vârf. Înțeleg necesitatea de a ajunge la destinații la anumite ore, însă trebuie conștientizat caracterul special al situației în care ne aflăm și, astfel, să găsim împreună soluții pentru evitarea aglomerării. Sper ca reprezentanții Metrorex să găsească resursele pentru a reduce timpii de sosire în stații, iar pe dumneavoastră, stimați călători, vă rog să respectați îndrumările speciale de călătorie transmise în stații, chiar dacă va trebui să așteptați următorul metrou”, a declarat prefectul.Planul Metrorex pentru a reduce aglomerația la metrou 

Planul de măsuri al Metrorex S.A. pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2 a fost prezentat şi discutat miercuri la sediul Prefecturii Bucureşti, iar prefectul Alexandra Georgiana Văcaru le-a cerut reprezentanţilor Metrorex S.A. un set de măsuri ce pot fi luate pentru evitarea aglomerării atât în staţii, cât şi în metrouri.

Potrivit Prefecturii, alături de acţiunile speciale întreprinse deja prin serviciile de curăţenie, Planul de măsuri privind acţiunile imediate în vederea protecţiei cetăţenilor Capitalei împotriva răspândirii COVID-19 în locaţiile Metrorex S.A. cuprinde 20 de propuneri agreate de prefect. Astfel, printre cele mai importante măsuri se numără redistribuirea personalului de pază în staţiile cu trafic intens de călători, în intervalele orare 07:00-10:00 şi 16:00-19:00.

De asemenea, se are în vedere ca sosirea trenurilor la acelaşi peron, în staţiile aglomerate, să se realizeze, pe cât posibil, alternativ, astfel încât să nu se înregistreze valori crescute ale traficului de călători într-un interval scurt de timp. La orele de vârf de trafic, se pot introduce trenuri suplimentare.

Implementarea propunerilor conducerii Metrorex urmează a fi făcută în zilele următoare.

Folosim cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența pe site-ul nostru. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.

Share