Slide


PARTENERI:

Premierul Nicolae Ciucă în Maramureș. Va vizita o investiție realizată de CFR SA

By

Premierul Nicolae Ciucă va face vineri o vizită în județul Maramureș, unde va vizita o investiție finalizată recent de Compania Națională de Căi Ferate CFR SA.

Vizita în județul Maramureș va începe la ora 10,00, cu vizitarea barajului Runcu.

Apoi, la ora 11,30, prim-minstrul va începe vizitarea căii ferate cu ecartament larg pentru transport feroviar cu Ucraina. Guvernul României reamintește faptul că Regionala Cluj a Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA a redeschis marți, 15 noiembrie, punctul feroviar de frontieră Câmpulung la Tisa, pentru reluarea circulației feroviare la granița cu Ucraina, pe relația Teresva (UZ) – Câmpulung la Tisa. La ora 12,00, Nicolae Ciucă va susține o conferință de presă la podul peste râul Tisa, în zona Teplița-Sighetu Marmației.

Nicolae Ciucă în Maramureș. Vizite la Memorialul Victimelor Comunismului și la o fabrică de mobilă

Deplasarea în județul Maramureș a premierului va continua, la ora 13,00, cu o vizită la Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței din Sighetu Marmației.

Ora următoare, Ciucă va depune o coroană de flori la Cimitirul săracilor din Sighetu Marmației, iar apoi, la 17,30, va vizita societatea Aramis Invest SRL din Baia Mare, producătoare de mobilă.

Punctul feroviar de frontieră Câmpulung la Tisa s-a redeschis după 15 ani

frontieră Câmpulung la TisaRevenind la aspectele feroviare ale vizitei lui Niculae Ciucă în Maramureș, Regionala Cluj a CNCF CFR SA a redeschis marți, 15 noiembrie, punctul feroviar de frontieră Câmpulung la Tisa, pentru reluarea circulației feroviare la granița cu Ucraina, pe relația Teresva (UZ) – Câmpulung la Tisa (CFR), așa cum a anunțat Club Feroviar.

Ultimul tren de călători între Ucraina și România, prin cele două puncte de frontieră – Teresva (UZ), respectiv Câmpulung la Tisa (CFR) – a circulat pe 17 octombrie 2007. Atunci, în urma controlului vamal, au fost descoperite mai multe cartușe de țigări de contrabandă ascunse printre scaunele trenului. Vameşii români din Câmpulung la Tisa au vrut inţial să confişte trenul venit din Ucraina, însă, după cinci ore de cercetări l-au lăsat să se întoarcă peste graniţă. Era singurul tren de călători care ajungea în această gară. „De atunci, din ziua aia, nu a mai venit niciodată trenul”, spunea în urmă cu trei ani Ludovic Fekete, primarul comunei Câmpulung la Tisa.

Folosim cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența pe site-ul nostru. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.

Share