Slide Slide


PARTENERI:

Primăria Cluj-Napoca a reluat licitația pentru metrou, care fusese suspendată

By

Primăria Cluj-Napoca a reluat licitația pentru metrou, noul termen de depunere a ofertelor fiind 28 octombrie.

Potrivit informațiilor oferite în SEAP, data limită de analiză a ofertelor va fi 30 noiembrie 2022. Noua valoare estimativă a lucrărilor este de 6,35 miliarde lei, fără TVA.

Ofertele trebuie să fie valabile până în martie 2023.

Cauza suspendării a fost menționată într-o notificare publicată în august 2022 de Primărie în Sistemul Public de Achiziții SEAP. Potrivit acesteia, la valorile actuale, niciun constructor nu putea face lucrarea. Mai mulți constructori, unii de dimensiune internațională, au informat că nu pot depune oferte din cauza exploziei prețurilor la materialele de construcție.

Cluj-Napoca a decis suspendarea referitor la procedura de licitatie deschisă având ca obiect „Proiectare și Execuție lucrări de Infrastructură (structură de rezistență, cale de rulare, finisaje, sisteme de instalații), Automatizare trafic, Racordare alimentare cu energie electrică aferente obiectivului de investiție ‘Tren metropolitan Gilău – Florești – Cluj-Napoca – Baciu – Apahida – Jucu – Bonțida – etapa I a sistemului de transport metropolitan rapid Cluj: Magistrala I de metrou și tren metropolitan, inclusiv legătura dintre acestea. Componenta 1. Magistrala I de metrou Cluj’ ”, anunt de participare cu nr CN 1040395/ 16.03.2022, se arată în notița publicată.

Suspendarea, după consultări cu Ministerul Transporturilor

Primăria Cluj-Napoca, după consultarea Ministerului Transporturilor, a decis suspendarea procedurii de achiziție cu privire la magistrala I de Metrou Cluj în vederea actualizării indicatorilor tehnico-economici ai investiției.

„Această operațiune este necesară în vederea actualizării costului de realizare a Metroului, raportat la creșterea accelerată a prețurilor la materiale de construcții din ultima perioadă. Precizăm faptul că indicatorii tehnico-economici cu privire la metrou au fost aprobați prin Hotărâre de Guvern la sfârșitul anului 2021”, spuneau la momentul suspendării reprezentanții Primăriei.

„În ultimele 4 zile am primit 3 scrisori de informare de la firme interesate de realizarea Metroului de la Cluj și care ne-au precizat că nu se pot încadra cu oferta în valoarea estimată. Pentru a nu anula licitația, care ar fi presupus  cel puțin 6 luni de amânare a proiectului, am decis utilizarea procedurii de actualizare a indicatorilor tehnico-economici, cu sprijinul Ministerului Transporturilor și al Guvernului României. Procedura de achiziție va fi continuată imediat după actualizarea, prin hotărâre de Guvern, a indicatorilor tehnico-economici.”

Folosim cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența pe site-ul nostru. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.

Share