Site logo
20 martie 2020
oprirea transportului public în Iașioprirea transportului public în Iași

După ce deja a fost drastic limitat doar la orele de vârf, când lumea se duce și pleacă la/de la serviciu, primarul Mihai Chirica ia în calcul oprirea transportului public în Iași.

oprirea transportului public în Iași

Asta în condițiile în care, după cum a declarat edilul pentru HotNews, din cei circa 900.000 de locuitori ai județului, aproximativ 200.000 lucrează în străinătate, în Italia, Spania și țările nordice, și în ultimele zile s-au întors acasă câteva mii.

Transportul public a fost deja limitat, călătorii având voie în mijloacele de transport doar pe scaune, iar vineri Comitetul Local pentru Situații de Urgență va decide dacă îl suspendă de tot. Prima măsură a fost luată în urmă cu două săptămâni și a presupus dezinfecția autobuzelor și tramvaielor, apoi reducerea parcului de autobuze și tramvaie la anumite ore.

Ultima opțiune: oprirea transportului public în Iași. Fără tramvaie și autobuze

”Măsurile au venit în cascadă, cum a evoluat și fenomenul. Primele măsuri au fost cele legate de dezinfectarea mijloacelor de transport în comun, a stațiilor, începând de acum două săptămâni, le dezinfectăm în fiecare zi, la fiecare capăt de linie, după fiecare cursă, cu substanțe biocide. Am mai făcut niște curse speciale, care ating spitalele ieșene, pentru personalul medical și nemedical care lucrează acolo, și pentru unele locații mai îndepărtate de oraș, pentru oamenii care folosesc transportul public pentru farmacii, farmaciști. Măsurile au culminat cu limitarea dramatică a transportului public de călători. La orele de vârf – 5.00- 8.00 și 15.00-18.30 – se circulă cu toate mijloacele de transport, în rest cu parc redus, iar între orele 21 și 22.45 se circulă cu doar 25% din parc. Asta în condițiile în care oamenii înțeleg să respecte regulile privind neaglomerarea transportului public în comun decât în limita locurilor de pe scaune. Călători în picioare nu au ce căuta în mijloacele publice de transport, dacă nu au loc așteaptă următorul autobuz”, a declarat Mihai Chirica.

Edilul spune că suspendarea transportului public va fi decisă vineri. ”I-am spus personal directorului societății de transport, am și emis o dispoziție specială pentru el, care îl privește personal, dacă nu ia măsuri, sunt nevoit să suspend în totalitate transportul public. Dacă nu respectă acest lucru, mâine dimineață la ora 9.00 am convocat Grupul de lucru pentru situații de urgență și vom trece la eliminarea în totalitate a transportului public”, a mai spus primarul.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Share