Slide


PARTENERI:

Probleme în traficul feroviar în nordul țării, din cauza vremii nefavorabile. Trenuri blocate

By

Sunt mari probleme în traficul feroviar din nordul țării în cursul zilei de luni, din cauza vremii nefavorabile.

UPDATE. CFR SA a anunțat că traficul feroviar s-a redeschis, începând cu ora 14.16, între stațiile Larion – Silhoasa, cele două trenuri, IR 1833, respectiv IR 1834, fiind reînscrise în circulație.

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a anunțat că traficul feroviar în partea de nord a țării se desfășoară cu dificultate din cauza vremii nefavorabile – ninsori abundente și vânt puternic – cu precădere în zona montană aferentă județului Suceava, unde mai mulți copaci prăbușiți pe firul de contact au impus intervenția cu drezinele pantograf pentru repunerea sub tensiune a liniei de contact.

S-a intervenit cu drezine pantograf pe intervalul CF Floreni – Coșna – Grădinița, Lunca Ilvei – Ilva Mică – Ilva Mare, Dărmănești – Cacica și Pojorâta – Mestecăniș. Pe tronsonul Floreni – Coșna – Grădinița  și Lunca Ilvei – Ilva Mică – Ilva Mare s-a repus sub tensiune linia.

Se acționează în continuare între Larion și Silhoasa pentru îndepărtarea unui copac căzut pe linie și repunerea sub tensiune. Două trenuri de călători sunt oprite temporar (IR 1834 și IR 1833) până la finalizarea operațiunilor de tăiere, îndepărtare a copacului din gabarit și repunere sub tensiune.

Probleme în traficul feroviar între stațiile Dărmănești – Cacica

Între stațiile Dărmănești – Cacica, la ora 12.50 s-a repus sub tensiune linia de contact, trenul R 5723 fiind reînscris în circulație. Pe intervalul Pojorâta – Mestecăniș, trenurile au fost retrasate pe firul I, echipele intervenind pentru repunerea sub tensiune a liniei de contact doar pe firul II.

”Menționez faptul că la această oră traficul feroviar se desfășoară în continuare în condiții de vreme nefavorabilă, în special pe raza județelor aflate sub incidența celor două coduri – galben și portocaliu – de ninsori abundente și vânt puternic. Compania Națională de Căi Ferate CFR SA adresează scuzele necesare călătorilor și îi asigură că personalul feroviar depune în continuare toate eforturile pentru a reduce cât mai mult perioadele de intervenții în vederea remedierii deranjamentelor provocate de vremea nefavorabilă”, a declarat purtătorul de cuvânt al CFR SA, Oana Brânzan.

Folosim cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența pe site-ul nostru. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.

Share