Site logo
15 mai 2020
Rezultatele Conpet în trimestrul 1 contract Petrom-Conpet

Rezultatele Conpet în trimestrul 1 din 2020 indică un profit de aproximativ 3,3 milioane de euro, în creștere cu 12,8% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Rezultatele Conpet în trimestrul 1 contract Petrom-Conpet

Transportatorul naţional de ţiţei prin conducte și pe calea ferată Conpet Ploieşti (simbol bursier COTE) a încheiat primele trei luni ale anului cu o cifră de  afaceri de 105,71 milioane de lei, în creștere cu 7% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, în timp ce profitul net s-a majorat cu 12,8%, la 16,3 milioane de lei, potrivit raportului financiar trimestrial, citat de Ziarul Financiar.

Veniturile din exploatare s-au majorat cu 7,3%, la 113,7 milioane de lei, ca urmare a creşterii veniturilor din transport cu 9,4%. Cheltuielile de exploatare au avansat cu 6,7%, la 96,6 milioane de lei, fiind determinate în principal de creşterea preturilor la energie electrică, gaze naturale, servicii de transport pe calea ferată, precum şi a cheltuielilor de personal.

Rezultatele Conpet în trimestrul 1 din 2020: profit din exploatare mai mare cu 10%

Profitul din exploatare raportat în primele trei luni din 2020, în valoare de 17 milioane de lei, este cu 10% mai mare decât cel înregistrat în perioada similară din 2019.

Acţionarii companiei au aprobat la finele lunii aprilie remunerarea cu dividend în cuantum de 61 miioane de lei, potrivit unui raport la Bursa de Valori București.  Dividendele vor fi plătite începând cu data de 25 iunie 2020.

Compania este controlată în proporţie de 58,7% de Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri. Acţiunile COTE au crescut cu 0,25% de la începutul anului, pe fondul unui rulaj total de 22,8 milioane de lei, emitentul ajungând la 690 milioane de lei capitalizare.

Conpet SA oferă servicii specializate de transport petrolier prin conducte și cu vagoane cisternă pe calea ferată, asigurând aprovizionarea rafinăriilor cu ţiţei şi derivate ale acestuia din producția internă şi din import, potrivit informațiilor de pe site-ul societății.

Societatea operează o rețea de conducte cu o lungime de 3.800 km, care traversează 24 de județe ale țării.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Share