Slide


PARTENERI:

S-a stabilit care e valoarea metroului și cea a celei mai valoroase magistrale

By

Ministerul Transporturilor a emis proiectul unui act normativ care stabilește noua valoare de inventar a metroului București, dar și valori individualizate pe fiecare magistrală.

Potrivit proiectului, valoarea de inventar este de 4,3 miliarde de lei, menționată într-un raport de evaluare valabil pentru finele anului trecut. În conformitate cu prevederile Ordonanţei Guvernului nr. 81/2003 privind reevaluarea şi amortizarea activelor fixe aflate în patrimoniul instituţiilor publice, aprobată prin Legea nr. 493/2003, activele fixe corporale se reevaluează cel puţin odată la trei ani.

De regulă, tunelurile sunt cele mai scumpe componente ale rețelei de metrou urmate de stații și dotările acestora. Excepție face Magistrala 4, unde stațiile sunt cu câteva zeci de milioane de lei mai valoroase decât galeriile.

Cea mai scumpă magistrală este prima, cu o valoare de inventar de 1,5 miliarde de lei, urmată de Magistrala 4 cu 1,4 miliarde de lei.

Folosim cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența pe site-ul nostru. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.

Share