Slide


PARTENERI:

Salariile la CFR se vor plăti marți și miercuri. CFR Călători a găsit inexplicabil 30 milioane lei pentru datoria la CFR SA

By

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii a cerut companiilor din sectorul feroviar să înlăture de urgență întârzierea de la plata salariilor.

 

BVC CFR SA investițiile feroviare din PNRR

UPDATE. CFR Călători, compania care datorează CFR SA aproape 350 milioane lei la plata TUI a găsit 30 milioane lei, bani ce au fost virați companiei CFR SA. Este greu de înțeles cum de acești bani nu au existat zilele trecute când plata salariilor la CFR SA nu înregistra încă intârzieri și încă nu apăruseră nemulțumirile angajaților de la Infrastructură. 

Astfel, salariile personalului de execuție al CFR SA vor fi virate astăzi, iar pentru personalul TESA viramentul va avea loc mâine, potrivit informațiilor difuzate pe situl de socializare al ministerului. „Din punct de vedere al proceselor administrative, deficiențele de management au fost identificate și vor urma decizii pentru înlăturarea blocajelor. În ceea ce privește finanțarea companiilor, discuțiile au fost deja inițiate la nivelul Guvernului în contextul rectificării bugetare”, spun reprezentanții ministerului.

Totuși, reamintim că CFR SA nu are aprobat un contract de activitate, CFR Călători nu are aprobat bugetul și nici actele adiționale la contractele de servicii publice, acestea fiind cauze ale întârzierilor salariale. Mai mult, CFR Călători a ajuns să aibă datorii de aproape 350 milioane lei către CFR SA, situație care necesită finanțarea căii ferate la nivel corespunzător de către Guvern.

 

Citește aici despre cauzele pentru care întârzie salariile la CFR SA.

(D.C.)

Folosim cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența pe site-ul nostru. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.

Share