Slide


PARTENERI:

Salcef a câștigat două contracte cu CFR SA de până la 235 de milioane de euro

By
Grupul italian Salcef a anunțat miercuri că a câștigat două acorduri-cadru cu CFR SA, de reînnoire a șinelor în zonele Timișoara și Cluj.
Valoarea totală a contractelor poate varia de la 70 de milioane de euro la 235 de milioane de euro (233 de milioane de dolari), în funcție de nevoile operaționale ale CFR, a spus Salcef într-un comunicat de presă, potrivit SeeNews. Cele două loturi cuprind reînnoirea căii de până la 170 km în Timișoara și până la 185 km în Cluj, care urmează să fie finalizate în 2026.
„Într-un an caracterizat de rezultate comerciale excelente care întăresc întârzierile Grupului și perspectivele pe termen mediu-lung, suntem încântați să contribuim la dezvoltarea sistemului de transport feroviar din România”, a declarat Valeriano Salciccia, CEO al Grupului Salcef. „Prin aceste două acorduri-cadru ne confirmăm prezența în țară, unde activăm din 2007 și unde am finalizat proiecte de amploare în transportul feroviar și mobilitatea urbană. Mai mult, noile contracte dovedesc rolul activ al Grupului Salcef în tranziția către o dezvoltare durabilă și mobilitate în Uniunea Europeană”, susține conducerea Salcef.
Aceste acorduri fac parte dintr-un plan de întreținere care se adresează la peste 1.400 km de căi ferate, împărțiți în loturi drepte, finanțat prin Planul Român de Redresare și Reziliență (PNRR).

Alte lucrări Salcef în România

Conform planului, România urma să primească un total de 29 de miliarde de euro în împrumuturi și granturi, din care 4 miliarde de euro urmează să fie investiți în modernizarea infrastructurii feroviare și a materialului rulant. În perioada 2007-2011, Salcef a reabilitat și modernizat un tronson de cale ferată de 264 km între București și Constanța, în timp ce în perioada 2017-2019, a construit 15 km de cale ferată pe blocuri de beton pentru linia M5 de metrou București, potrivit site-ului său. Înființată în 1949, Salcef are șase unități de afaceri operative și este prezentă pe patru continente. Are peste 1.400 de angajați și în 2021 a înregistrat venituri de 440 de milioane de euro. Grupul are sediul în Italia și din octombrie 2021 este listat pe segmentul STAR al pieței Euronext Milano a Bursei de Valori Italiane.
Folosim cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența pe site-ul nostru. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.

Share