Site logo
31 martie 2020
Se reduce parcul STB mai puține tramvaie STB modernizarea liniei de tramvaiSe reduce parcul STB mai puține tramvaie STB modernizarea liniei de tramvai

Se reduce parcul STB, din nou, de această dată cu încă 15%. Astfel, parcul circulant de tramvaie, troleibuze lși autobuze din București va ajunge la 40% față de normal.

Se reduce parcul STB mai puține tramvaie STB modernizarea liniei de tramvai

Măsura va fi începând cu data de 1 aprilie 2020 (miercuri), ca urmare a diminuării semnificative a cererii de transport din cauza riscului de infectare cu virusul SARS CoV-2, însă nu va fi suspendată sau desființată nicio linie de autobuz, troleibuz sau tramvai. Parcul programat pentru weekend nu se modifică.

Astfel, liniile de transport în comun din București și Ilfov vor funcționa cu un parc de vehicule redus cu până la 40% față de cel programat în condiții normale. STB SA va aloca pe fiecare linie un număr de vehicule corespunzător cererii de transport, dar și în concordanță cu gradul de încărcare a vehiculelor, astfel încât cetățenii să călătorească în condiții în care să nu le fie pusă în pericol sănătatea, a anunțat STB, printr-un comunicat dat publicității marți.

Se reduce parcul STB. Programul de circulație, disponibil pe site și pe aplicație

Noul program, cu orarul de trecere prin stații pentru fiecare linie, va fi disponibil pe site-ul STB SA, iar pentru cei care au la dispoziție un telefon mobil cu conexiune la internet, STB SA recomandă utilizarea aplicației InfoTB (Info Transport București).

Totodată, STB SA anunță că va continua procesul de dezinfectare a tuturor vehiculelor aflate în traseu, cu două treceri pe zi, folosind substanțe care distrug virusurile (pe bază de clor) și va menține eforturile de igienizare a acestora și a stațiilor de tramvai.

STB SA face apel la public să respecte regulile de igienă personală și de protecție transmise de autorități, să se informeze numai din surse oficiale și să urmeze ghidurile de pe pagina de internet https://fiipregatit.ro.

Totodată, STB SA le recomandă călătorilor să utilizeze preponderent modalitățile alternative de achiziție și de plată a călătoriei, puse la dispoziție: încărcarea online a cardului de transport nominal, plata prin intermediul aplicației de mobil BPay sau plata prin SMS. Aplicația gratuită BPay permite achiziționarea de titluri de călătorie direct de pe telefonul mobil de tip smartphone cu conexiune la internet, fără a fi necesară existența unui card de transport. Detalii se găsesc pe site-ul www.stbsa.ro.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Share