Site logo
Siemens Mobility, prezent la Zilele Feroviare cu un showroom mobil
18 martie 2022

Compania Siemens Mobility va fi prezentă în perioada 22-24 martie 2022 la evenimentul Zilele Feroviare, aflat la a XVI-a ediție, care se va desfășura la Universitatea POLITEHNICA București.

In laboratorul mobil Siemens Mobility, vizitatorii vor afla mai multe despre:

  • Centralizare digitală și DS3

Instalațiile de centralizare feroviară sunt piesa centrală a sistemelor feroviare din întreaga lume. Noua tehnologie de centralizare digitală (DSTW) prezintă o arhitectură integrată, bazată pe IP și interfețe standardizate pentru întreținerea predictivă și analiza îmbunătățită a datelor operaționale. „Distributed Smart Safe System” (DS3) pune bazele pentru controlul digital în cloud al instalațiilor de centralizare. Permite virtualizarea majorității componentelor de semnalizare, cum ar fi computerele centralizărilor sau computerele ETCS. Prin reducerea la minimum a infrastructurii (clădiri, alimentare cu energie, aer condiționat, cabluri etc.) se ajunge la o independență eficientă a hardware-ului.

  • Modelarea informațiilor despre clădiri (BIM)

În semnalizarea feroviară, modelarea informațiilor despre construcții (building information modeling) (BIM) se referă la digitalizarea planificării, construcției și exploatării infrastructurii, clădirilor și elementelor de cale. BIM este o metodologie de lucru colaborativă care utilizează modele digitale ale planurilor de situație și planurile clădirilor pentru a captura și gestiona informații. Comunicarea transparentă și partajarea informațiilor despre ciclurile de viață ale produsului și ale sistemului între toți participanții este esențială. Cazurile de utilizare Siemens Mobility BIM includ extragerea datelor, pregătirea datelor, modele 3D și aplicații legate de activitatea noastră de infrastructură.



 

 

  • ETCS L3 şi ETCS L3 hibrid

Una dintre cele mai mari provocări ale viitorului feroviar este interoperabilitatea completă. ETCS Level 3 Hybrid este un pas mare in aceasta direcție, oferind beneficii semnificative: detectarea stării de liber și ocupat nu mai este efectuată de centralizare, ci de RBC cu ajutorul unității de la bord. Mai puține echipamente și lucrări în cale au ca rezultat o siguranță îmbunătățită a muncii. Timpul de avans mai scurt și o flexibilitate îmbunătățită duc la o creștere a capacității de a prelua pasageri, asigurând în același timp o disponibilitate ridicată. Soluția hibridă combină creșterea eficienței Nivelului 3 cu posibilitatea de a folosi trenuri echipate L3 și L2 pe aceeași linie.

  • Modelarea informațiilor despre vehicule (VIM)

VIM este tehnologia noastră de scanare laser 3D pentru ingineria digitală a vehiculelor. Creăm o vizualizare 3D a integrării sistemului la scară în mediul real al vehiculului. Cu scenariile noastre de integrare a sistemului, putem atașa componente virtuale la vehiculul real. La fel ca și în cazul BIM, datele pot fi folosite integrativ pentru activități de inginerie generale eficiente și, de asemenea, pentru simulări virtuale combinate de piste/vehicule.

  • ETCS Live

Cererea de facilități de testare și instruire crește pe măsură ce utilizarea sistemelor ETCS la nivel mondial crește. Sistemul ETCS LIVE încorporează toate componentele ETCS atât ale căii, cât și ale trenului, precum și mai multe tipuri de centralizare și comunicații radio. Acest lucru permite utilizatorilor să antreneze și să testeze situații operaționale în timp real și în condiții cât mai apropiate de realitate. Pe lângă pregătirea mecanicilor de locomotivă, ETCS LIVE este optimizat pentru a efectua aprobări de prototipuri și de arhitectură pentru proiecte ETCS în așteptare, permițând utilizatorilor să conducă chiar și pe liniile de cale ferată care nu sunt încă terminate sau care sunt în curs de renovare.

Club Feroviar și Universitatea POLITEHNICA București, cu sprijinul Asociaţiei Industriei Feroviare din România (AIF), în parteneriat media cu AGERPRES și Jurnalul de Afaceri, organizează evenimentul strategic Zilele Feroviare – Summitul de Investiţii Club Feroviar în perioada 22 – 24 martie, la Universitatea POLITEHNICA Bucureşti.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Share