Slide


PARTENERI:

Singurul feroviar, dat afară de Grindeanu din conducerea CFR SA. Rămân veterinarul și polițistul

By

Sorin Grindeanu, viceprim-ministru și ministru al Transporturilor, a dat afară din conducerea CFR SA singurul profesionist în domeniul feroviar, dar în schimb l-a păstrat pe prietenul său, medic veterinar.

Concret, profesorul universitar doctor Gabriel Popa, prodecan al Facultății de Transporturi de la Universitatea Politehnica București., care era președintele CA, a fost înlăturat. El era și singurul membru al CA care avea o legătură strânsă cu transportul feroviar. Gabriel Popa a absolvit în anul 1985 Institutul Politehnic București și acum este profesor universitar, cadru didactic titular la Facultatea de Transporturi, Departamentul Material Rulant de Cale Ferată.

Și tot Gabriel Popa a votat pe 2 septembrie pentru revocarea lui Ion Simu-Alexandru din postul de director general al CNCF CFR SA. Atunci, cele două reprezentante ale Ministerului Transporturilor și Infrastructurii în CA, Mihaela Mocanu și Laura-Diana Gîrlă, au intrat în concediu de odihnă, după cum a scris Club Feroviar. Între timp însă s-au răzgândit și au venit la ședință, unde au votat pentru menținerea în funcție a lui Ion Simu-Alexandru. De fapt, Gabriel Popa a Fost singurul care a votat pentru revocare, iar acum a venit răzbunarea ministrului, care l-a eliminat din CA.

Acum, în CA a fost numit Constantin Gabriel Bunduc, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, care însă nu are legătură cu sectorul feroviar. De transportul pe șină răspunde secretarul de stat Ionuț Săvoiu.

Mihaela Mocanu este absolventă a facultății de Căi Ferate, Drumuri și Poduri, promoția 2000, are un Master în Hidrotehnică, dar a lucrat ca inginer de drumuri, la CNAIR. Laura-Daniela Gîrlă este de profesie economist, absolventă în anul 2002 a Universității Valahia Târgoviște.

Ion Damian, polițistul de bază al lui Sorin Grindeanu

Cele două reprezentante ale MTI i-au dat mandat să voteze în locul lui unui alt membru al CA. Este vorba de secretarul general adjunct al Ministerului Transporturilor, Ion Damian, absolvent al Facultății de Drept de la Academia de Poliție Alexandru Ioan Cuza și care a lucrat ani buni ca ofițer de poliție judiciară.

Ion Damian a fost comisar-șef de poliție în cadrul Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Timișoara și apoi la Direcția Generală Anticorupție Timiș (județul din care provine actualul ministru al Transporturilor, Sorin Grindeanu). În anul 2012, el a plecat la București, unde a fost numit director al Inspecției Fiscale din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), mai pe românește Fiscul.

După câțiva ani, Ion Damian a fost numit şeful direcţiei de Integritate din ANAF, iar apoi promovat de fostul șef al instituției Dragoş Doroș în importanta funcţie de director al Direcţiei de Executări Silite şi Cazuri Speciale. Din această postură, în care a activat până anul trecut, Ion Damian a coordonat toate dosarele de recuperare de prejudicii ale ANAF. Acesta este un apropiat al ministrului Sorin Grindeanu, deci este puțin probabil să voteze pentru revocarea lui Ion Simu-Alexandru.

Rămâne în conducerea CFR SA veterinarul fost primar în Jebel

Un alt membru al CA care l-a scăpat pe actualul director general de la revocarea din funcție este Ionel Sabin Emil Bociu, fostul primar al comunei Jebel din județul Timiș.

Și el este apropiat de ministrul Transporturilor. El a absolvit în 1986 Facultatea de Medicină Veterinară Timișoara. Până în 1990 a lucrat ca medic veterinar la IAS Liebling, iar apoi, timp de zece ani, ca inspector de specialitate la Direcția Generală Agricolă și de Alimentație Timiș.

Alți 20 de ani (2000-2020) a fost primarul comunei Jebel. Apoi, din 2021 și până în prezent, Ionel Sabin Emil Bociu este medic veterinar la cabinetul Jebel Vet SRL, potrivit CV-ului său postat pe site-ul CNCF CFR SA.

Folosim cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența pe site-ul nostru. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.

Share