Site logo
17 februarie 2023

Stadionul Rapid Giulești al feroviarilor români, inaugurat anul trecut, a fost nominalizat la premiul Stadium of the Year 2022.

Stadionul are 14.050 de locuri, 570 de încăperi, opt săli de antrenament, un minihotel cu 14 camere duble, precum și o pistă scurtă de atletism.

Iată, sintetic, caracteristicile noii arene din Giulești:

  • capacitate 14.050 de locuri (din care peste 250 de locuri pentru persoanele cu dizabilităţi şi însoţitorii lor);
  • costul de construcție: 39 de milioane de euro;
  • nivel de clasificare: UEFA, 4;
  • suprafață desfășurată: 40.522 mp;
  • suprafaţa totală înierbată: 120 X 80 m (inclusiv suprafaţa de gardă);
  • complexul este prevăzut cu săli de sport pentru diverse discipline sportive precum haltere, box, lupte/judo/karate, tenis/volei/baschet, atletism, precum şi săli de forţă sau recuperare şi pistă de popice;
  • spaţii de cazare pentru sportivi;
  • spaţii de alimentaţie publică;
  • spaţii administrative.

Noul stadion a fost preluat oficial de Ministerul Transporturilor pe 4 ianuarie 2022, așa cum a scris la vremea respectivă Club Feroviar.

Două stadioane din România, participante la concursul Stadium of the Year 2022

Concursul Stadium of the Year 2022 este organizat de site-ul stadiumDB.com, care deține toate informațiile necesare despre stadioanele construite în toată lumea.

Din România, alături de Stadionul Rapid Giulești, la concursul organizat pentru toate arenele sportive inaugurate în 2022, participă și Stadionul Municipal Sibiu.

Cei de la site-ul sus-menționat îi invită pe fani să voteze stadionul anului. Mai exact, cine votează pentru acest concurs trebuie să întocmească un Top 5 al stadioanelor.

Rapid, echipa de suflet a feroviarilor, în anul centenar

Rapid este echipa de suflet a feroviarilor. Clubul Rapid a fost înfiinţat la 25 iunie 1923, când lucrătorii de la Atelierele Griviţa au pus bazele Asociaţiei Culturale şi Sportive CFR.

La fotbal, formaţia alb-vişinie are în palmares trei titluri de campioană a României (1967, 1999, 2003), 13 Cupe ale României, patru Supercupe ale României, o Cupă a Ligii, două Cupe Balcanice, o Cupă a Europei Centrale, un Campionat European Feroviar. Alte performanţe notabile sunt finala Cupei Europei Centrale (1940), sferturile de finală ale Cupei Cupelor (1973) şi Cupa UEFA (2006).

 

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Share