Site logo
5 septembrie 2023

Operatorul național a efectuat o piruetă de 180 de grade și a decis să acorde facilitățile de călătorie pe tren studenților începând de marți, 5 septembrie, deși în urmă cu două zile invoca absența normelor metodologice, care lipsesc în continuare. Biletele de tren CFR Călători vor fi mai ieftine cu 90%.

CFR Călători informează că facilitățile aferente studenților la transportul pe calea ferată conform noilor acte legislative vor fi acordate începând cu data de 5 septembrie 2023, potrivit unui comunicat de presă remis luni.

„Astfel, începând cu data de 5 septembrie 2023, se vor elibera legitimații de călătorie pentru elevi și studenți cu gratuitate/reducere la transportul pe calea ferată conform legilor: Legea învățământului preuniversitar nr. 198/2023 și Legea învățământului superior nr. 199/2023”.

Biletele de tren CFR Călători, fără reducere de 90% acum două zile

Într-un comunicat de presă remis în weekend CFR Călători afirma: „începând cu data de 3 septembrie 2023, ora 00:00, se vor elibera legitimaţii de călătorie cu gratuitate/reducere la transportul pe calea ferată doar pentru elevi, urmând ca pentru studenţi acestea să fie disponibile după publicarea prin Hotărâre de Guvern a normelor metodologice aferente Legii învăţământului superior nr. 199/2023″.

Normele aprobate la nivelul Ministerului Educației

Comisia de Dialog Social de la nivelul Ministerului Educației a avizat luni proiectul de Hotărâre de Guvern pentru aprobarea normelor metodologice privind transportul studenților, document aflat, de altfel, în consultare publică. Reducerile studenților vor fi discutate joi.

Ministerul Educației va propune includerea proiectului de Hotărâre de Guvern pentru aprobarea normelor metodologice privind transportul studenților pe ordinea de zi a ședinței de Guvern de joi, 7 septembrie, potrivit unui comunicat de presă al ministerului.

 

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Share