Site logo
17 iunie 2022

Însoțit de câteva zeci de susținători, liderul sindical Metrorex, Ion Rădoi, s-a prezentat vineri la Curtea de Apel, unde a avut loc o înfățișare în materia penal.

După cum menționează situl Curții de Apel București, el este parte în dosar alături de Minea Elena Claudia, o femeie de afaceri care a avut mai multe spații comerciale în stațiile de metrou.

Majoritatea susținătorilor săi au purtat tricouri galbene, în culorile USLM, pe care erau scrise mesaje prin care era proclamată nevinovăția liderului sindical.

Procesul a avut obiect articolul 205 din Noul Cod de Procedură Penală. Acesta privește „Calea de atac împotriva încheierilor prin care se dispune asupra măsurilor preventive în procedura camerei preliminare”. Rădoi și Minea au avut calitate de contestator-inculpat, ceea ce sugerează că cei doi au dorit să elimine măsurile preventive decise de judecători.

După plecarea lui Ion Rădoi de la conducerea USLM, acesta și-a făcut un nou grup de susținători și o nouă pagină de Facebook, vechea pagină fiind închisă, după cum a arătat încă de anul trecut Club Feroviar.

Mulți dintre membrii de sindicat USLM s-au alăturat noii mișcări, considerând că Ion Rădoi e adevăratul lider sindical ce a luptat pentru drepturile lor.

Articolul  205 prevede:

(1) Împotriva încheierilor prin care judecătorul de cameră preliminară dispune asupra măsurilor preventive inculpatul şi procurorul pot formula contestaţie, în termen de 48 de ore de la pronunţare sau, după caz, de la comunicare. Contestaţia se depune la judecătorul de cameră preliminară care a pronunţat încheierea atacată şi se înaintează, împreună cu dosarul cauzei, judecătorului de cameră preliminară de la instanţa ierarhic superioară, în termen de 48 de ore de la înregistrare.

(2) Contestaţiile împotriva încheierilor prin care judecătorul de cameră preliminară de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie dispune în procedura camerei preliminare asupra măsurilor preventive se soluţionează de un alt complet al aceleiaşi instanţe, în condiţiile legii.

(3) Contestaţia formulată împotriva încheierii prin care s-a dispus luarea sau menţinerea unei măsuri preventive ori prin care s-a constatat încetarea de drept a acesteia nu este suspensivă de executare.

(4) Contestaţia formulată de inculpat se soluţionează în termen de 5 zile de la înregistrare.

 

 

 

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Cart

Coș

Share