Site logo
6 iunie 2022

O tentativă de fraudă la Palatul CFR s-a produs la finele săptămânii trecute și au fost sesizate organele abilitate ale statului.

Vineri, 3 iunie, Grup Exploatare și Întreținere Palat CFR SA (GEI Palat) a luat la cunoștință de existența unei facturi proforme, emisă în numele GEI Palat, pentru una din companiile aflate în subordinea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii (MTI). Imediat, directorul general al GEI Palat a luat legătura cu directorul de vânzări al firmei care a emis această factură proformă, pentru a obține lămuriri, privind persoana care a efectuat comanda, se arată într-un comunicat dat publicității luni de Ministerul Transporturilor.

Directorul de vânzări al firmei respective a precizat că această comandă a fost făcută telefonic de către o persoană care a pretins că este directorul general al GEI Palat, și că reprezintă această societate.

Tentativă de fraudă la Palatul CFR. Făptașul nu a mai răspuns la telefon

Precizăm că în urma convorbirii dintre cei doi directori, s-a mai constatat că persoana care a efectuat comanda a cerut în mod expres ca pe factura proformă să fie trecut numele directorului uneia dintre companiile aflate în subordinea MTI, ceea ce nu este uzual, se arată în comunicat.

În urma informației primite, atât directorul de vânzări al furnizorului respectiv, cât și directorul general al GEI Palat au încercat să stabilească o nouă legătură telefonică pentru a lămuri situația. În acel moment, s-a constatat că numărul de telefon nu mai este valid, iar persoana care efectuase comanda nu mai răspunde. Reprezentantul companiei furnizoare a dat asigurări că va anula comanda și nu va solicita încasarea contravalorii.

„Precizăm că, potrivit procedurilor GEI Palat, orice comandă pentru piese de mobilier/alte materiale, se face doar în numele GEI Palat, și nu în numele unei companii din subordinea MTI. Menționăm faptul că GEI Palat este administratorul Palatului CFR și achiziționează materiale/piese de mobilier, în baza propriei strategii de întreținere, iar acestea intră în patrimoniul companiei (GEI Palat). De asemenea, este important de precizat că GEI Palat nu solicită facturi proforme, deoarece în momentul în care efectuează achiziții, se eliberează direct factura finală, de la societatea comercială de la care se face achiziția”, precizează MTI.

Oficialii ministerului fac apel către toți operatorii economici care sunt în relații comerciale cu GEI Palat să ia legătura cu reprezentanții legali ai societății, înainte de a decide onorarea oricărei solicitări.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Share