Site logo
4 septembrie 2023

Thales și Orascom Construction au semnat un nou contract în Egipt cu Căile Ferate Naționale Egiptene (ENR) pentru modernizarea căii ferate cu două linii, care leagă orașele Cairo, Giza și Beni Suef. Calea ferată este situată pe malul estic al râului Nil, la 115 kilometri de capitala țării. Thales modernizează semnalizarea unei linii importante.

Contractul are un buget de peste 300 de milioane de euro, cu o perioadă de execuție preconizată de 60 de luni. În plus, pentru linie vor fi asigurați doi ani de garanție și alți cinci ani de servicii de întreținere. Consorțiul Thales-Orascom Construction va fi responsabil de modernizarea sistemelor de semnalizare și de telecomunicații, precum și de reînnoirea căii ferate în cadrul acestei secțiuni specifice. Domeniul de aplicare a lucrărilor include proiectarea, furnizarea, construcția, testarea și punerea în funcțiune. În plus, acesta include furnizarea de piese de schimb, instruire, documentație, garanție cu servicii de întreținere, șine și lucrări civile, potrivit unui comunicat Thales.

„Colaborarea noastră cu ENR subliniază angajamentul nostru de a revoluționa sistemele feroviare din întreaga lume. Prin valorificarea tehnologiilor de ultimă generație și a expertizei noastre extinse, ne propunem să sporim siguranța și fiabilitatea pasagerilor, impulsionând în același timp progresul rețelelor de transport din întreaga lume”, spune Yves Joannic, vicepreședinte Main Line Signalling Business Line, Thales.

„Continuarea parteneriatului nostru cu ENR marchează o etapă importantă în misiunea noastră de a transforma sectorul feroviar din Egipt. Prin introducerea unor sisteme de semnalizare de ultimă generație, suntem dedicați îmbunătățirii experienței de călătorie pentru pasagerii din Egipt. Prin inovare și colaborare, ne străduim să optimizăm punctualitatea, să creștem profitabilitatea și să ridicăm capacitatea rețelelor noastre feroviare, promovând creșterea economică și conectivitatea în cadrul țării”, a afirmat și Alessio Bencivenni, director general la Sisteme de transport terestru, Thales Egipt.

Thales modernizează semnalizarea

Sistemele Thales de ultimă generație și Centrul centralizat de control al traficului vor fi implementate ca principale sisteme de control al traficului și de semnalizare, similare celor instalate recent în Cairo. Acestea permit ENR să controleze și să supravegheze linia de cale ferată dintre capitală și Alexandria.

Thales are deja o bună recunoaștere în Egipt și colaborează cu căile ferate egiptene din 2013. Thales a predat cu succes ENR linia Cairo-Alexandria, inclusiv prelungirea acesteia pe ruta Cairo-Benha. În plus, Thales își asumă responsabilitatea pentru linia care leagă Cairo de Benha, precum și pentru tronsonul de la Asyut la Nagh Hammadi, în Egiptul Superior.

În cadrul acestui proiect, Thales se va ocupa, de asemenea, de securitatea cibernetică a liniei, asigurând o protecție solidă împotriva potențialelor amenințări cibernetice.

Modernizarea Căilor Ferate Naționale Egiptene

Contractul semnat de Thales – în colaborare cu compania locală Orascom Construction – face parte din Proiectul de îmbunătățire și siguranță feroviară pentru Egipt (RISE). RISE urmărește să îmbunătățească siguranța pasagerilor și a angajaților companiei naționale de căi ferate egiptene prin introducerea unor sisteme de siguranță feroviară și de control al traficului.

Inaugurată în 1854 cu o secțiune între Alexandria și guvernoratul Kafr el Sheikh, rețeaua feroviară egipteană este una dintre cele mai vechi din lume, fiind depășită doar de cea britanică. În cei aproape 170 de ani care au trecut de atunci, cu peste 8.000 de kilometri de cale ferată și aproximativ 40 de milioane de pasageri, calea ferată a devenit coloana vertebrală a transportului cetățenilor țării, transportând aproape 314 milioane de pasageri pe an.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Share