Slide


PARTENERI:

Thales va instala ETCS nivel 2 pentru cinci locomotive ale Softronic Craiova

By

Softronic Craiova şi Thales au semnat un contract pentru livrarea şi instalarea sistemului ETCS Nivel 2 şi a echipamentului de control PZB la bodul a cinci locomotive LEMA. De asemenea, locomotivele vor fi echipate cu sistemul naţional de control al trenurilor MIREL care va fi implementat de compania HMH din Slovenia.

Noul sistem va permite locomotivelor să circule pe reţelele feroviare din România, Ungaria, Slovenia şi Croaţia.

“Devenind parteneri cu Softronic prin primul contract de instalare a ETCS Nivel 2 la bordul locomotivelor sale ne face să contruim o cale către noi oportunităţi prin a susţine clientul nostru în modernizarea sistemului feroviar din România,” a declarat Claudiu Seicean, director general al Diviziei de Transport în cadrul companiei Thales.

Locomotivele LEMA au o putere totală de 6.000 kW şi sunt proiectate şi construite pentru utilizare universală, fiind potrivite pentru tracţiunea trenurilor foarte grele care sunt capabile să opereze în condiţii de climă foarte rece, cu şine îngheţate sau acoperite cu zăpadă sau frunze. Locomotivele electrice pot asigura servicii de transport transfrontalier pe reţelele feroviare ale Uniunii Europene cu o tensiune a sistemului electric de 15kV sau 25kV.

“Suntem foarte încântaţi de proiectul de instalare a sistemului ETCS Nivel 2 la bordul locomotivelor acesta fiind primul astfel de contract în regiunea Balcanilor. Contractul deschide noi posibilităţi de activităţi comerciale pe o piaţă ETCS cu un potenţial ridicat,” a precizat Markus Fritz, vicepreşedinte al Diviziei de Semnalizare pentru Linii Principale din cadrul Thales Deutschland.

În martie 2022, Softronic Craiova a lansat licitaţia pentru furnizarea echipamentului de comandă şi control ca parte a proiectului de “Inovare a locomotivelor electrice LEMA pentru creşterea eficienţei energetice”. Acesta este finanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) în cadrul Programului Operaţional Programul Operațional Competitivitate 2014-2020 – Axa 1 – Cercetare, dezvoltare tehnologică şi inovare, în sprijinul competitivităţii economice şi dezvoltării afacerilor.

Valoarea totală a proiectului este de peste 6 milioane lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă este de 3,2 milioane de lei.

Proiectul propus are ca scop creşterea inovării în activitatea proprie a companiei Softronic şi va fi atins prin inovarea produsului locomotiva LEMA, căruia i se cresc perfromanţele în mod substanţial.

 

Folosim cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența pe site-ul nostru. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.

Share