Slide


PARTENERI:

Traian Băsescu laudă constructorii care lucrează la șantierele de infrastructură

By

Fostul preşedinte Traian Băsescu laudă constructorii pentru că au început încă din februarie să lucreze la șantierele de infrastructură ale Ministerului Transporturilor.

Traian Băsescu laudă constructorii divizarea Căii Ferate din Moldova închiderea metroului Traian Băsescu despre coronavirus

Băsescu, fost ministru al Transporturilor, spune că România trebuie să dea drumul la marile proiecte de infrastructură, finanţate din împrumuturi masive, și s-a arătat convins că ministrul de Finanţe va face acest lucru.

“Trebuie să vină angajamentele pe marile proiecte. IMM-urile nu vor putea funcţiona dacă nu au pentru cine să funcţioneze. Măşti vor face două, trei, cinci IMM-uri. Halate or să mai facă zece IMM-uri. Dar trebuie să şi lucreze ceva efectiv în afară de confecţii pentru sectorul medical. Pentru asta trebuie să pornim marile investiţii. Ca să dăm de lucru IMM-urilor, trebuie să pornim marile investiţii. Trebuie să luăm zece miliarde de euro credit pentru toată infrastructura, inclusiv pentru irigaţii“, a spus Traian Băsescu miercuri seara la TVR1.

Traian Băsescu laudă constructorii: ” au început să lucreze din februarie, ceea ce este foarte bine”

El a afirmat că este pentru prima dată de când am intrat în Uniunea Europeană când România nu mai are restricţii la contractarea de credite şi că ar trebui să profităm de această oportunitate. “Nu ne întreabă nimeni cu cât ne creşte deficitul bugetar, iar dacă ne împrumutăm ca să facem investiţii asta înseamnă dezvoltare. Ministrul Florin Cîţu înţelege unde suntem. Surprinzător, dar constructorii de la Ministerul Transporturilor au început să lucreze din februarie, ceea ce este foarte bine. Dincolo la Transgaz, uitaţi-vă la director, a reuşit să ţină vreo opt şantiere deschise toată iarna. S-ar putea să nu avem o situaţie atât de proastă a încasărilor şi a prăbuşirii PIB cum este estimată de unii. Sunt convins că ministrul de Finanţe nu va lăsa lucrurile aşa şi pregăteşte nişte împrumuturi“, a spus Traian Băsescu.

Fostul preşedinte a apreciat şi atitudinea Băncii Naţionale a României, care asigură în piaţă lichiditatea necesară. “Banca Naţională, nobilimea de acolo, pentru prima dată şi-a călcat pe suflet şi asigură lichiditate masivă în piaţă. Spre cinstea lor fac ce a făcut şi Trezoreria americană şi ce face acum Banca Centrală Europeană. BNR se comportă ca un stăpân de monedă ce este şi nu ca o băncuţă subordonată, pentru că ei nu-s subordonaţi nimănui“, a adăugat Traian Băsescu.

Folosim cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența pe site-ul nostru. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.

Share