Site logo
21 mai 2020
transbordare auto București-Balotești calea ferată de aeroport

Porr Construct va recurge la transbordare auto București-Balotești pentru călătorii trenurilor spre Urziceni, pentru montarea unui macaz la Halta Odăile.

transbordare auto București-Balotești calea ferată de aeroport

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a anunțat miercuri că în perioada 22.05.2020, de la ora 20.30 – 25.05.2020, ora 05.10, între stațiile Mogoșoaia și Balotești se vor desfășura lucrări la infrastructura feroviară, pentru montarea unui schimbător nou de cale, lucrări care se vor executa cu închiderea totală a traficului feroviar pe distanța Mogoșoaia-Balotești.

Transbordare auto București-Balotești. Se închide total circulația

”Menționăm faptul că, pentru asigurarea continuității circulației feroviare pe relația București Nord – Urziceni, reprezentanții firmei care execută lucrările vor asigura transbordare auto între București Nord și Balotești, iar personalul SNTFC CFR Călători, din Gara de Nord și din Hm. Balotești, va informa și îndruma călătorii spre punctele de îmbarcare în mijloacele auto. În final, facem precizarea că lucrările sus-menționate fac parte din contractul de lucrări pentru Dublarea liniei de cale ferată între staţiile Mogoşoaia şi Baloteşti (proiectare şi execuţie), finanțate de la bugetul de stat”, se arată în comunicatul dat publicității de CFR SA.

Proiect complementar conexiunii feroviare cu Aeroportul Otopeni

Dublarea căii ferate Mogoșoaia-Balotești este un proiect complementar conexiunii feroviare spre Aeroportul Internațional Henri Coandă. În paralel cu linia simplă existentă, se construiește o alta, pe o distanță de aproximativ opt kilometri.

După cum a arătat Club Feroviar acum zece zile, terasamentul este aproape gata între Mogoșoaia și pasajul de peste DN1, iar până la Halta Odăile, unde se face bifurcația spre aeroport, au fost puse și șinele. Se lucrează în ritm alert și la pasaj (podul feroviar), unde se fac operațiuni de sablare și de revopsire, iar apoi se va trece la înlocuirea traverselor pe ambele fire de circulație.

Contract de peste 10 milioane de euro cu austriecii de la Porr

Obiectivul de investiţii Dublarea liniei de cale ferată între staţiile Mogoşoaia şi Baloteşti, în valoare de 50,5 milioane de lei, are finanţare asigurată din fonduri de la bugetul de stat.

Trebuie precizat faptul că proiectul reprezintă prima lucrare de dublare a unei linii de cale ferată realizată după 1989 pe reţeaua feroviară exclusiv din fonduri de la bugetul de stat.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Share